Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Четрнаестог децембра навршава се 10 година од убиства шесторо српских ученика, у кафићу „Панда" у Пећи, на Косову и Метојији. Дејан Раденковић, заменик председника Одбора за Косово и Метохију Скупстине Србије, изјавио је Тањугу да је тадашње убиство голобрадих српских младића један од највећих злочина албанских терориста у Покрајини.
„Поражавајуће и увредљиво, не само за родитеље убијене деце већ и за државу Србију и међународне структуре присутне на Космету, звучи цињеница да не само да налогодавци и извршитељи тог монструозног чина нису откривени, већ се од момента повлачења српских и југословенских снага безбедности са Косова, ништа није ни покушало радити на проналазењу и евентуалном кажњавању егзекутора", истакао је Раденковић.

Он је истакао да су албански терористи и екстремисти у међувремену порушили и уништили надгробне споменике свих убијених младица, а такозване косовске институције до данашњег дана нису дозволиле да се гробље у Пећи ваљано уреди, односно да се споменици реновирају.
Танјуг