Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Занимљивости

Страница: 1 2 3 ... 241

Продаја секс-играчака експлодирала је протеклих недеља због мера социјалног удаљавања условљених пандемијом новог коронавируса. Према најновијим статистикама, чини се да се људи у самоизолацији придржавају савета да је мастурбација најбезбеднији вид сексуалног задовољавања у доба Ковида-19.
Популарни бренд секс-помагала и играчака "Womenizer" навео је да је продаја производа из његовог асортимана порасла драматично у протеклом периоду. У Италији, која је претрпела страховите последице пандемије, тај скок је већи од 60 одсто.
Пораст продаје широм света је толики да је то једна од малобројних индустрија које бележе раст. И то велики.
Сајт Адам и Ева, који тврди да је највећа светска продавница секс-помагала, тврди да је само у протеклој недељи забележио пораст продаје од 30 одсто у односу на исти период прошле године.
Други продајни ланци бележе још већу потражњу за њиховим производима. 
У прве две недеље марта, још један ланац „Емоџибатор“ наводи да им је укупна продаја скочила за 225 одсто, док је само онлајн продаја забележила скок потражње од 345 одсто.

Наставак...

И носи важне поруке - ВИДЕО

Мере обавезне самоизолације чланови групе „Неверне бебе“ користе на најкреативнији могући начин - раде на песмама за осми студијски албум у кућним условима, а једна песма снимљена у прошлој години изненада је у актуелним догађајима добила сасвим нова значења и поруке. 

Баш то је био мотив да се сви сниме у кућним условима и на тај начин екранизују песму под називом „Води ме одавде“.

Фронтмен „Неверних беба“, Милан Ђурђевић за „Новости Онлине“ каже:

„Води ме одавде“ је вапај и потреба да се пробудимо и вратимо коренима без агресије, патетике, страха. Жеља да пошаљемо поруку безусловне љубави као једине планетарно важне идеје. Посвета емпатији несталој у брзини и изгубљеним приоритетима у којима је „ми“ нестало под великим „ЈА“, означивши тако почетак духовног страдања, које доводи до губитка свега вредног и заједничког. Овај спот је подсећање на тренутак када смо приморани да се враћамо тамо одакле смо давно дошли и поново почели да поштујемо минуте у парку, кафу са пријатељима, све оне свакодневне, а до јуче неприметне вредности. Отворите очи, срце за љубав према свему и свима. Води ме одавде у неки бољи свет, неко боље време које мора доћи, а које можемо направити само - Заједно.“

Наставак...

Креативности не мањка људима широм планете ни за време пандемије. „Боемска рапсодија“, један од највећих хитова групе „Квин“ по којем је назван и филм из 2018. године, добио је нову верзију текста који је у складу са тренутном ситуацијом.

Свесни да им нема мрдања ако желе да избегну коронавирус, уметници су у својим домовима. Али не седе скрштених руку, него своју креативну енергију усмеравају на подстицање других да се придржавају правила у доба пандемије.

Ново рухо, то јест текст добила је једна од најпознатијих и највољенијих песама групе „Квин“. Адријан Гримс је отпевао речи које је маестрално на актуелну тему хигијене и одбране од коронавируса написала Дејна Џеј Бејн.

Није на одмет подсетити се правила заштите и зато се надамо да се момци из групе „Квин“ неће љутити због оваквог препева.
Преслушајте овде - 
Coronavirus Rhapsody 

PTC

Можда нам се чини да је око нас тренутно све сиво, али једна ствар је сигурна - планета се и даље креће, мењају се годишња доба, а многима омиљено пролеће - стигло је данас.

Пролећна равнодневница или еквиноциј - ове године је стигла 20. марта, у четири сата и 49 минута. Трајаће 92 дана, 17 сати и 54 минута, односно све до 20. јуна 2020, када ће у 23 часа и 43 минута почети лето.

У тренутку почетка пролећа Сунце ће се налазити у сазвежђу Риба, а биће удаљено од Земље 0,9959181 АЈ (астрономска јединица), што чини око 148.987.222 км.

Светлосном зраку ће бити потребно осам минута и 16,97 секунди да пређе ту раздаљину. Магнитуда Сунца ће износити -26,7 м, а угловни пречник Сунца ће бити 32′ 07.22″.

Сунце првог дана пролећа излази у пет сати и 43,3 минута, а залази у 17 сати и 53,5 минута. Над хоризонтом ће провести 12 сати и 10,2 минута. 

У исто време када на северној полулопти долази пролеће, на јужној Земљиној полулопти почиње јесен.
Иако је то дан пролећне равнодневице - или еквиноција, обданица ће ипак трајати нешто дуже од ноћи. 

Наставак...

Кафу директно у грло муштерије

Популарна кафеџиница Старбакс обзнанила је нове мере ради заустављања ширења корона вируса, укључујући директно испоручивање кафе без коришћења шоља за једнократну употребу.

„Док смо претходно само забрањивали личне шоље, сада разумемо да чак и шоље за једнократну употребу могу бити средство за ширење вируса.“

Решење је да особље Старбакса сипа директно у муштеријина уста.

„Запамтите да кажете вашим конобарима да ли желите шећер или млеко унапред и они ће их унапред додати у уста.“

Користи од нове политике су вишеструке, наводи управа Старбакса.

„Поврх тога што спречава ширење болести, она је сјајна за животну средину!“

Приредило и посрбило са енглеског: С*ање ствари

Дечја хигијена је веома важна, али је није лако увек спровести. Како онда заинтересовати најмлађе и на најбољи начин им објаснити важност прања руку сапуном?

Одговор на то питање дала је на Твитеру Аманда Лорензо, учитељица у предшколском. Простим експериментом, који је укључивао бибер, уље и воду објаснила је колико је сапун важан у борби против новог коронавируса.

Тањир је напунила водом коју је посула бибером, а онда тражила да једно од деце умочи прст. Када га је извадила из воде, бибер, који је требало да симболизује бактерије и вирус, ухватио се на прсту. Онда је тражила од детета да умочи прст у уље пре него што га врати у тањир са бибером. Наравно, када је поново умочила прст у тањир, бибер је "побегао" од њеног прста.

Иако демонстрација не треба да покаже како хемијски функционише читав процес, већ да покаже деци како вирус "бежи" од сапуна. Погледајте ВИДЕО

РТС, Twitter, Guardian

Ванредно стање на свету

У Србији је вечерас проглашено најсмешније ванредно стање на свету, јављају светски медији. 

Председник Вучић је на ванредној конференцији за медије, суздржавајући се од смеха, прогласио најсмешније ванредно стање на свету због корона вируса који је наводно опасан по здравље.

- Прогласио сам ванредно стање, али само да знате једва сам се суздржао од смеха кад су ми саветници предложили да уведем ову меру. Уз чашицу ракијице ипак сам се одлучио да ограничим кретање људи, а посебно пензионера, али тешка срца - рекао је председник Вучић, суздржавајуће се од смеха током читања саопштења.

- Ванредно стање се неће односити на жене које су због естрогена заштићене од вируса и које и даље могу слободно ићи у Милано у шопинг - потврдио је председник који је спремио и виц о корона вирусу, али због питања новинара није стигао да га исприча.

Вучић се на крају конференције намерно руковао са свим сарадницима и министрима показујући колико је цела ова прича о вирусу најсмешнија на свету.

Мирослав Вујовић, Мирко Ђукић, Њуз

„Само нам је још петак 13. фалио“, била је већина коментара када је поменуто да је данас „баксузни“ петак.

У пандемији коју је вирус 2019-nCoV изазвао, чињеница да је ове недеље петак тринаести дан месеца прошла је испод радара већине људи.

Иако обично привуче доста пажње због своје симболике, изгледа да је ове године дошао у „погрешно“ време. Једва да је ико јавио да је данас „најбаксузнији“ дан.

Али баш у овако озбиљној ситуацији се и види да је петак 13. само то – симболика. Тај дан има тесне везе са хришћанством. Исус Христ је разапет у петак, а његов издајник Јуда Искариотски био је тринаести гост на Последњој вечери.

Можда је сада заиста „погрешно“ време, али према тој логици могло би да се постави и питање: „Да ли је икада право време за петак 13?“

За љубитеље хорор жанра, вероватно и постоји прави тренутак да се подсете истоименог филма и његовог главног антагонисте Џејсона Ворхиса. За остале, може да послужи као повод за неки лаганији разговор.
PTC

Процењује се да ће наредних 10 година технолошки уређаји повезати са "паметним" наочарима или наруквицом.

Професорка Стерн универзитета у Њујорку Ејми Веб предвиђа да би мобилни телефони могли ускоро да нестану и наводи да то не би био први пут да дође до радикалне промене када је модерна технологија у питању.

Предвиђа да ће се појавити нови уређаји који ће преузети функцију мобилних телефона.

- Данас расте продаја бежичних блутут слушалица преко којих се лако управља мобилним. Све је више направа којима може да се управља гласовним командама. Мислим да ускоро више нећемо имати један апарат са једним екраном, као што је мобилни телефон, већ серију апарата који се повезују са мобилним - каже Веб.

Процењује да је могуће да ће се у наредних 10 година технолошки уређаји повезати са "паметним" наочарима или наруквицом и наводи да ће лето 2020. бити "почетак доба паметних наочара". Она каже да данас код мобилних телефона више нема великих иновација, а и продаја опада, преносе онлајн медији.

- Сетимо се да смо пре око 20 година имали експанзију дигиталних камера и појаву преносних рачунара. Ко би тада рекао да ћемо само 10 година касније имати оба та апарата у једном - мобилном телефону - рекла је Веб.

Вечерње Новости

Широм света данас се обележава Међународни дан жена. Међутим, није данашњи дан само дан жена, већ и многих мушкараца - оних који данас прослављају рођендан.
„Као онај који је рођен 8. марта увек сам мислио да сам срећник што сам рођен на тако важан датум, посебно јер сам рођен као недоношче, од седам месеци. Дакле, могао сам да бирам који год датум у следећих шездесет дана, изгледа да сам желео управо овај, који је у СФРЈ уз 29. новембар и 1. мај имао одређену друштвену важност. Мајка ми је увек говорила да сам њен најлепши осмомартовски цвет. И ту сам добро прошао, пошто сам, како је у то време био родни обичај, могао да будем најлепша пегла, миксер или усисивач“, указује за портал Данаса песник Радојица Бунчић који данас прославља свој рођендан.
Према његовим речима, једина зачкољица у чињеници да је рођен осмог марта јесте да никад за свој рођендан није само примао поклоне, него и давао мајци, другарицама у школи…
- Сваке године сам нпр. био изабран да баш ја дајем цвеће разредној за осми март и некако сам подуплао дозу бонбона који су се тада делили за рођиш у разреду, јер, дупли је празник! Сматрам све то за веома позитивно искуство, које ме је учило солидарности.

Наставак...
Страница: 1 2 3 ... 241