Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Дешавања

Страница: 1 2 3 ... 95

Иља Аризанов, Зоран Радосављевић и Слободан Перић су пилоти који су 24. и 26. марта 1999. бранили небо над Југославијом. Њихове приче документовала је Слађана Зарић у филму "Нико није рекао нећу". Ниједан од ових пилота "мигова 29" више није међу живима.

Наставак...

У Нишу ће у недељу, 24. марта, бити обележен Дан сећања на страдале у НАТО агресији, која је пре 20 година извршена на Србију, односно тадашњу СР Југославију.

Наставак...

У хрватском уџбенику за 8. разред, Католичка црква у Независној Држави Хрватској /НДХ/ и Алојзије Степинац проглашени су за велике антифашисте, а релативизован је карактер усташког режима?!

Наставак...

Коментар

2019.03.17

Зоран Кнежевић:

'Срби су заузети „важнијим“ проблемима. Ко се сећа и кога брига за Цркве, Храмове иу српску културну баштину?! Давно смо бисере заменили кукурузом. Као да смо становници обора а не државе Србије и припадници народа који је имао бурну, трагичну, храбру и достојанствену прошлост. Неки то данас зову „митоманијом“. То су они „екстралиберали“, и „интелектуална елита“, који би да нам, као свињама, уместо бисера увале кукуруз. Додуше, бисери се не једу, а свињама лепота није важна. Гледајући фотографије где овај дивљи народ, као пацови опседају српску Цркву не могу а да, у исто време, не осетим бес и тугу. Бес, што наши политичари, који више подсећају на уличаре и паланачке јајаре, нису умели да експлоатишу ове догађаје и свету покажу са каквим чопором имамо посла. Тугу, зато што ништа није учињено да се део починилаца стави на неке ИНТЕРПОЛ-ове листе, макар никада ти злочинци не били испоручени. Данас, на ову тему нема коментара?! Ниједан медиј, осим часних и ретких, не сме, или не жели, да се сећа овог трагичног догађаја. Данас је, да ли случајно, у јавност гурнута „важнија“ тема?!'

Данас

Под називом „За сигурну будућност - Санџак се буди“, СДА Санџака је организовала, минуле суботе, протестну шетњу. Позиви челника те партије грађанима Новог Пазара и осталих санџачких општина, нису дали очекиване резултате.

У колони се нашло неколико стотина партијских присталица. Грађани, који су се то вече нашли у пешачкој зони у центру Новог Пазара, нису много обраћали пажњу на оне који су прошетали од страначких просторија до почетка пешачке зоне и назад.

Наставак...

Србе на Косову и Метохији већ одавно нико не пита о ничему. О њиховој судбини одлучује се стотинама и хиљадама километара далеко од њих, а они, о одлуци која се тиче њих самих, како изгледа сазнаће из медија. 

"Већ дуже време слушамо да постоји неки план за Косово и Метохију и чекамо да чујемо шта значи разграничење и у којој држави ће нам остати имања, да ли да пакујемо кофере или да се радујемо останку?", ово је питање косовско-метохијских Срба које постављају готово после сваког другог дневника на РТС-у, а одговора нема.

Наставак...

Из Равногорског покрета су данас саопштили да су запањени реаговањима амбасада САД и Велике Британије у Сарајеву на парастос код споменика Дражи Михаиловићу у Вишеграду, и подсетили их на савезништво у борби против фашизма у Другом светском рату.

Наставак...

...на окупљање Равногорског покрета у Вишеграду

Пoводом обележавања годишњице хапшења четничког команданта Драже Михаиловиће после Другог светског рата које је у Вишеграду организовао Равногорски покрет, Амбасада САД у БиХ саопштила је путем Твитера да је "ужаснута претњама и националистичкој реторици током данашњег догађаја".

Наставак...

Брижљиво је градио слику о себи у јавности и постао рок звезда међу политичарима, прогресивна икона, борац за права жена и мањина, човек који лично дочекује сиријске избеглице на аеродрому и прави селфи са грађанима, али је канадски премијер сад уплетен у аферу која прети да поквари не само његов имиџ већ и изгледе на биралиштима.

Седам месеци пре парламентарних избора, Џастин Трудо (47) нашао се у епицентру скандала због тврдњи да су његови најближи сарадници и он вршили притисак на Џоди Вилсон Рејбоулд, министарку правде и државног тужиоца, да одустане од случаја против канадске мултинационалне компаније „СНЦ Лавалин”. Канадско тужилаштво је пре неколико година подигло оптужницу против корпорације због сумње да је за време владавине Муамера Гадафија потплаћивала либијске званичнике не би ли добила послове са тамошњом владом. Према писању канадског листа „Глоуб енд мејл”, Џоди Вилсон Рејбоулд је смењена са места министарке правде јер није пристала на Трудоов захтев да склопи договор између тужилаштва и компаније по којем би „Лавалин” платио новчану казну и избегао суђење. Уколико би инжењерска и грађевинска фирма била осуђена за давање мита, изгубила би право да склапа уговоре са домаћом владом у наредних десет година, а њен бизнис у Канади зависи баш од послова које ради за државу.

Наставак...

2019.03.08
Страница: 1 2 3 ... 95