Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

На данашњи дан навршило се пет година од убиства двоје и рањавања четворо српске деце на ријеци Бистрици, у Гораждевцу код Пећи, а починиоци злочина још увијек нису пронађени.
Тим поводом у Гораждевцу биће служен помен Ивану Јововићу (19) и Пантелији Дакићу (12), који су убијени из аутоматског оружја 13. августа 2003. године, док су се купали на Бистрици. У том нападу тешко су рањени Ђорђе Угреновић (20), Богдан Букумирић (14), Марко Богићевић (12) и Драгана Србљак (13).
Портпарол Косовске полицијске службе (КПС) Ветон Ељсани рекао је Бети да полиција и даље трага за починиоцима и да “случај неће бити заборављен”.
Ељшани је у име КПС поново апеловао на све који могу да помогну у расветљавању тог случаја, да се јаве надлежним органима.
Подсетио је да је поводом злочина у Гораждевцу, пре нешто више од годину дана, формирана нова група истражитеља састављена од UMINK и КПС полиције, која је обавила информативне разговоре са већим бројем људи, али није дошла до информација потребних за хапшење починилаца.

Одговорни за напад на српску децу која су се купала на реци, 500 метара од центра села, нису ни данас пронађени и поред обећања тадашњег комесара UMNIK полиције Штефана Фелера, да ће “преврнути сваки комад земље како би пронашао убице деце”. Убице нису пронађене ни поред награде од милион евра коју је UMINK понудио.
Савет безбедности УН тада је одржао хитну седницу на којој је напад оштро осуђен, а злочин су осудили и домаћи и страни званичници, представници косовских власти и међународне заједнице на Косову.
Незадовољство
Породице убијених изразиле су незадовољство јер прошле године помену у Гораждевцу, нису присуствовали ни представници власти из Београда ни косовских Срба.
Глас Српске