Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Био је вођа уставобранитеља у Србији. Борио се у Првом и Другом српском устанку и био један од најпоузданијих момака Кнеза Милоша. Носио је 1817. године кнежеву поруку Вујици Вулићевићу да се убије Карађорђе.
Под првом Мило
шевом владом био је кнез у Гружи. Исатакао се у гушењу Милетине и Ђакове буне. Када је дошао у сукоб са кнезом Милошем натерао га је да напусти Србију. Тома Вучић-Перишић је подигао буну и против кнеза Михаила и на престо довео кнеза Александра Карађорђевића, али је после сукоба са њим допринео кнежевом паду.
По повратку на престо, кнез Мило
ш га је казнио затвором, где је и умро 13. јула 1859. године.

„Ја се не бојим никога, ни књаза ни Савета, ни попечитеља ни митрополита, и нико не треба да се боји никога, ми смо сви равни, што је књаз то је и свињар, што свињар то и саветник, што саветник то и терзија, што терзија то и судија, што судија то и ја, сви смо ми једнаки: не треба да се само један греје на сунцу, а сви ми стојимо у 'ладу... Ја се не бојим никога, само се бојим Устава, па то ћу рећи и књазу Михаилу као што сам говорио његовом оцу... нек нико не мисли да књаз може да чини у земљи шта хоће; он мора да слуша народ и чини оно што народ хоће и заповеда.“
(Тома Вучић Перишић)