Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Уважени господине Паризер,

Пре него што сте постали најпопуларнија салама међу саламама, неки су говорили када би вас видели на столу - “Ово није ни за мачке” - али сте од пре неки дан постигли да људи на појаву неког јефтиног сувомеснатог производа сумњивог изгледа и састава, кажу: “Ови није ни за мачке, Малог и Мону”.

Примећено је, наиме, да је председник Вучић у живом укључењу ждерања Вас, господине Паризер, лукаво избегао да загризе, док су Мона и Мали прионули на посао и навалили на Вас господине Паризер ко муве на мушему, као да су плаћени кушачи хране какве су имали разни светски владари: од Луја 14, преко Стаљина до Путина. Тако да ако Мали и Мона пропадну у својим бизнисима и политичким каријерама, увек могу да се запосли као плаћени кушачи сумњиве хране.

Председник Вучић је, господине Паризер, лукаво пустио Мону и Малог да први кушају, да види да ли ће Мони изаћи ружичасте оспе по фаци, да ли ће Мали добити напад чешања, јер председник Вучић зна да пре употребе јефтиног паризера ваља да се консултујете са Вашим лекаром или фармацеутом, а ако нису ту лекар и фармацеут, није лоше консултовати се са Малим и Моном.

Тако да, господине Паризер, не би било лоше да на Ваш омот ставите обавештење: “Пре употребе, о нежељеним индикацијама и мерама опреза консултујте се са вашим лекаром, фармацеутом, Томом Моном или Синишом Малим”.

Поштовани господине Паризер, чуо сам за ваш случај када сте преко ноћи постали популарни само зато што сте појефтинили, а није уопште добро када се неко прослави само зато што је јефтин, увек је боље бити славан зато што си скуп. Знам и да ви нисте за то криви, нисте ви одлучивали да ли ћете коштати 399,99 динара и да ли ћете изненада појефтинити на 259,99 динара, што ће, испоставило се, од вас направити јунака савременог доба о коме сви причају, а неки га богами и једу.

Мада је било злобника који су за Вас, господине Паризер, говорили још док сте коштали баснословних 399,99 динара за килограм да нисте за јело због чудног сировинског састава. Сумњало се наиме да се сировински састав Вас и Вашег пластичног омота не разликују, ви сте ипак изненада показали да Вас воле чак и они који Вас не воле. Те се испоставило да су вас у сласт у живом укључењу сажвакала бар два од три човека који Вас уопште не воле, јербо више воле пуњене лигње, карпаћо од лососа и срнетину у сосу од тартуфа.

Тај рецепт - како да вас нагло заволе чак и они који вас не воле - пренесите човеку у чијем се стомаку, можда, тренутно налазите, председнику Вучићу, који Вас је открио и прославио, јер би и он, открићу Вам тајну, највише волео да га заволе чак и они који га не воле.

Мада њега они који га не воле не могу да заволе чак и да појефтини на 259,99 динара, никава “психолошка деветка” у његовој цени не може натерати многе људе да га макар малкице заволе, он је наиме стигао у тај стадијум развоја да својом појавом изазива оперу “Риголето” у народу познатију као бљување.

Ви и председник Вучић сте помало и слични. У Вашем саставу, господине Паризер, налази се тек три одсто чистог пилећег меса, остало је 52 одсто механички сепарисаног меса, што ће рећи неких самлевених канџи, џигерица, бубаца, хрскавица, кљунова, перја и ногица, а остало су разни вештачки додаци који вам дају укус и изглед да нико не посумња да сте пљунути Паризер.

И председник Вучић има сличан сировински састав: у њему се налази тек око три одсто демократе, али чак 52 одсто механички сепарисаног радикала, што ће рећи самлевених зарђалих кашика, гушења медија, добровољног давања туђе крви за свету српску земљу а остало су разни вештачки додаци који му дају укус и изглед да нико не посумња да је он у ствари обичан јефтини радикал, већ да је модеран европски лидер.

Тако да се, господине Паризер, председник Србије суштински уопште не разликује од Вас. И он је намењен за оне несрећне људе који не могу себи да приуште ништа боље од оног што им сваки дан сервирају на телевизији. Ви сте, господине Паризер, ипак, за разлику од њега, показали да Вас слава неће покварити, иако вам цена делује као да сте већ покварени.

Да вам откријем тајну - када идем у продавницу обожавам да купујем оне производе са 50 одсто попуста пред истеком рока трајања. Може се ту свашта наћи. Тако да се можда сретнемо Ви и ја негде у будућности, господине Паризер.

Леп викенд желим, и држте се, не дајте се, уживајте у популарности јер већ следеће недеље може вам помутити славу нека сардина од 19,99 динара, упецана још у доба Титаника. Тако да само пажљиво градите каријеру, можда на крају и поскупите те вратите себи достојанство.

Воли вас ваш Дража

Н1, Дража Петровић