Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Од турских одбојкашица до немачких џудиста, становници олимпијског села у Токију очарани су Србином и најбољим тенисером на свету, наводи „Гардијан“. 

После првог корака ка златној медаљи у Токију, Ђоковићу су десила несвакидашња сцена. Његов противник Уго Делијен није могао да се суздржи да не отвори своје срце када су се загрлили на мрежи.

„Ово је остварење сна за мене. Желим да читав живот памтим да сам играо са тобом“, рекао је Боливијац, који је замолио Ђоковића за мајицу и фотографију.

Тек понекад у регуларној сезони Ђоковић среће противнике толико очаране да му траже фотографије или сувенир, пошто их „почисти” са терена. Али у Токију, где сви желе делић најбољег играча света, Делијен се савршено уклапа.

Од када је Ђоковић дошао, у селу не постоји популарнији спортиста, наводи британски лист Гардијан.

Ред оних који желе да овековече моменат са њим чини се да нема краја.

Разговарао је са турским одбојкашима и одбојкашицама о менталној снази, немачка џудока Ђована Скочимаро скакала је од среће када је направила селфи са њим. Нина Дарваел, светска шампионка у гимнастици, поставила је фотографију њих двоје како раде шпагу... 
„Разговарао сам са прилично великим бројем спортиста. Прво вече са српским кошаркашицама, и осталим спортистима. Интересовало их је питање менталне снаге и како да се изборе под притиском. Хтели су да знају како да устану после пада или како да врате фокус“, рекао је Ђоковић. 
Британски лист пише да је читава ситуација веома занимљива у смислу дискутовања о Ђоковићевој популарности у односу на обожавање резервисано за Роџера Федерера и Рафаела Надала, упркос томе што је изједначен са њима по броју грен слем титула.

Ове недеље се у ствари видело колико је Ђоковић поштован међу својим колегама из света спорта, истиче Гардијан.

Ђоковић такође доприноси популарности тениса као спорта.

„Сви покушавамо да привучемо колико год је могуће више пажње према нашем спорту. Колеге из других спортова посвећују много пажње тенисерима, што је лепо видети и искусити“, каже светски број један.

Иако је пријављен у хотелу ван села, српски тенисер тамо иде само да преспава, а иначе проводи колико год може времена у селу са колегама из других спортова.

„У хотелу сам током тениских сезона, али ово се дешава једном у четири године. Покушавам да балансирам своју рутину и ствари које ми пријају. Уживам у дивној енергији у селу“, истиче Ђоковић

РТС, Тhe Guardian

Everyone loves Novak: how Djokovic became a star in the Olympic village