Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Рођен је српски 13. априла 1832. године. Учио је сликарство у Бечу и Минхену. Почео је као романтичар с истанчаним осећањем за колорит, а завршио као следбеник хладног академизма.
Тодоровић је припадао генерацији српских уметника која је у другој половини XIX века подизала Београд и на место једне турске вароши стварала европски град. Скоро да нема области друштвеног, културног и уметничког деловања, почев од музике, театра, спорта, затим преко примењеног стваралаштва и педагогије, до сликарства, графике, скулптуре, чак и рестаурације слика, у коме Стева Тодоровић није оставио дубок, најчешће пионирски важан, и стога неизбрисив траг.
Несвакидашња личност која је у себи сједињавала врсног утемељивача и покретача, и јединственог прегаоца на пољу културе, сврстаће Стевана Тодоровића у ред најзначајнијих
уметника које је ова средина имала током своје новије културне историје.

Био је дугогодишњи председник Првог београдског певачког друштва. У сарадњи са Корнелијем Станковићем, он је приредио прве вокалне концерте у Србији показавши при томе своју развијену музичку културу. 
Израдио је око 300 портрета савременика, укључујући портрете Корнелија Станковића, Ђуре Даничића, Владана Ђорђевића, краљице Наталије. Радио је и иконостасе с композицијама из националне историје у црквама у Неготину и Смедеревској Паланци.
Изложба Српског ученог друштва у Москви 1867.