Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Изградња новог београдског насеља на левој обали Саве - будућег Новог Београда, отпочела je 11. априла 1948. године.
Део текст М. Петровића:
Од мочваре до града
НОВИ Београд 11. априла навршава шест деценија постојања. За то време прешао је пут од пусте мочваре до најмногољудније, али и најперспективније градске општине. У години важног јубилеја општински челници најављују велике пројекте - решавање проблема паркирања, отварање амбуланти, реконструкцију месних заједница, а можда и изградњу градске опере.
У оквиру програма "Уређење општине кроз мале пројекте" биће уведен видео надзор у све школе, а дворишта предшколских установа "11. април" биће опремљена клупама и гарнитурама за седење.

ИСТОРИЈА
Прве лопате око 300 бригада градитеља захватиле су блато Новог Београда 1948. године на акцији. Углавном сеоска омладина, која је радила током прве фазе израдње смењивала се са студентским и средњошколским бригадама под руководством тадашњег команданта, Слободана Босиљчића. Данас када се градитељи сретну, причи никад краја о давним подвизима, за које кажу, ни сами нису веровали да ће створити овакву општину. Општину која је данас пословно седиште Београда, у којој су бројне стране и домаће компаније нашле свој "дом", број запослених се повећао за 45 хиљада, а њихове плате се нашле међу највишим у земљи.
БРОЈКЕ
4.096 ХЕКТАРА је површина општине
300 ХИЉАДА становника према проценама МУП (2008.)
18 месних заједница
33 предшколске установе
19 основних школа
6 средњих школа
2 више школе и 3 факултета
ПОНОС
ЈЕДАН од момената на које је председник Ожеговић најпоноснији је и пројекат "Корак ближе грађанима", који су прихватиле и примениле све друге општине у Београду, а и земљи. Кроз увођење модерних технологија, отварање услужних центара, укидање шалтера и наручивање документа електронским и телефонским путем, комуникација са грађанима је унапређена.
АПРИЛСКИ ДАНИ
ПОВОДОМ прославе јубилеја, градска општина је припремила богате садржаје у оквиру манифестације "Априлски дани". Програм је почео у четвртак отварањем изложбе најлепших фотографија о Новом Београду у Блок галерији. У петак ће бити организован сусрет градитеља, а и Свечана академија. Од спортских догађања занимљиво ће бити првенство у стоном тенису и бициклистичко такмичење ученика основних школа "НБГ Бајк '08". Следиће отварање још неколико изложби, а за Дан планете земље, 22. април организовано је симболично сађење 60 садница за 60 година, које ће посадити 60 познатих Новобеограђана. Планиран је и концерт "Партибрејкерса" на театру на Сави за 12. април, али зависно од временских услова можда ће бити одложен.