Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM
У Канади је покренут портал canadianveritas.ca за истину о ратовима у бившој Југославији. Објашњавајући разлоге за оснивање портала названог по богињи истине Веритас, творци те својеврсне интернет осматрачнице наводе да је током и после рата у бившој Југославији 60.000 канадских војника служило у мисијама УН и НАТО.
Канађани, творци и сарадници „портала истине” убеђени су да „изградњом” интернет осматрачнице canadianveritas.ca „ниједан човек, ниједна истина, ниједна прича неће бити занемарени”, а портал је доступан и на Твитеру.
Текстови се објављују енглеском или француском, као званичним језицима у Канади, а пишу их угледни Канађани који су били учесници трагичних збивања на Балкану.
Почасни уредници портала су генерал у пензији, својевремено командант сектора Сарајево мирових снага УН у БиХ, Луис Мекензи, професор емеритус Отава универзитета и економски експерт светског ранга Мишел Шосудовски и последњи канадски амбасадор у бившој Југославији Џемс Бисет.
Такође, почасни уредници су и професор историје Колин Кембел и војни аналитичар и издавач војног магазина „Еспри д кор” Скот Тејлор.
У делу посвећеном Србији и Косову између осталих објављена су сведочења о НАТО бомбардовању 1999. као и чланак „Рат у Југославији 20 година касније - први НАТО хуманитарни рат”.
Посебна пажња посвећена је „трговини људским органима” на Косову и у Албанији и дата је „анатомија тог злочина”. „Осматрачница истине” има и текстове о рату у Босни и Херцеговини, а истиче се онај који пледира да доноси „Праву причу о Сребреници”.
Неки канадски „осматрачи” ове теме тврде да „Србија није крива за геноцид” и да је то била „ужасна трагедија, али не и геноцид” како је утврђено пресудама међународног суда.
У „осматрању” рата у Хрватској истиче се улога канадских чувара мира који су зауставили етничко чишћење (Срба) током битке у Медачком џепу. Портал такође објављује да су „Срби у Хрватској грађани другог реда” и да „Хрватска није заштитила српске избеглице”.
Бета