Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Ових дана донети су нови прописи о правима путника у авиосаобраћају. Како се наглашава, њима се одређују права и обавезе обе стране, путника и превозника, уколико се нешто искомпликује.

Поједине одредбе почињу одмах да се примењују, док ће остале ступити на снагу 15. децембра.

Прописи налажу авиокомпанијама да поштују одређене обавезе према путницима, од јасног упознавања и правовременог обавештавања, звучним или писаним најавама, или мејловима и СМС порукама, о кашњењима или отказивањима летова, на пример, до обезбеђивања одговарајућих услова у таквим ситуацијама. Путници ће, такође, морати тачно да знају своја права у свим спорним случајевима. То ће подразумевати и изналажење начина за комуникацију са путницима са посебним потребама.

У случају пребукирања летова, компаније ће понудити могућност да се путници сами добровољно јаве за наредни лет, пре него што се направи прерасподела седишта. Они који добију опцију одложеног лета, обавезно морају да добију надокнаду због промене плана свог путовања. Компензације иду од 900 долара за одлагање до шест сати, од 6-9 сати доносе надокнаду од 1.800 долара, а преко девет сати 2.400 долара.

Предвиђени су и посебни услови које авиокомпаније морају да обезбеде путницима укрцаним у авион који, из неких разлога не полеће. Поред пића, хране и тоалета, путници морају да имају обезбеђено грејање или хлађење, као и могућност да бесплатно комуницирају са особама ван авиона.

Како се наглашава, ни под каквим условима не сме се дозволити да путници остану укрцани дуже од три сата и 45 минута.

Средином децембра почеће да важе правила о компензацији путника за кашњења или отказивања летова кривицом авиокомпаније. Уколико се ради о великом авиопревознику, надокнада ће бити 400 долара за кашњење од три до шест сати, 700 од шест до девет, и хиљаду за кашњења преко десет сати. Мале компаније ће бити у обавези да путнике у таквим ситуацијама обештете са 125, 250 и 500 долара, у зависности од дужине кашњења.

Компензације се могу исплаћивати и кроз ваучере или попусте за летове, али у том случају морају ићи преко ових обавезних минимума.

За кашњења која се протегну преко ноћи, авиокомпанија је дужна да обезбеди путницима одговарајући бесплатни смештај, као и превоз до тамо и назад.

Изгубљени пртљаг је следећа веома важна ставка у поштовању права путника и од сада ће и у домаћем и у међународном саобраћају компензација за несталу торбу ићи до 2.100 долара.

Од децембра ће авиокомпаније бити у обавези да, без додатног наплаћивања, учине све да омогуће да дете млађе од 14 година близу родитеља или старатеља. Дете до пет година биће у седишту поред, између пет и једанаест година у истом реду до једног места размака, док деца од 12 и 13 година неће смети да буду више од једног реда удаљена од родитеља или старатеља.

Авиокомпанијама може бити одређена казна до 25 хиљада долара за непоштовање било којег од нових правила.

Новине Торонто