Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Скоро сви данас користе бежични интернет у својим домовима. Осим што је једноставнији за коришћење, решава нас и гомиле каблова које бисмо иначе морали да развалчимо. Међутим, шта када је рутер на једном, а ваша соба на другом крају стана па вам се понекад чини да је лакше користити комшијину него своју мрежу.

Постоји неколико трикова које можете да употребите за јачање сигнала, поготово ако опција пресељења рутера није могућа.

1. Подигните рутер на већу висину. Немојте рутер држати на поду, већ га подигните на висину од барем метар, што је висина просечног стола, или више. Ако можете, поставите га на зид у висини или изнад висине врата.

2. Проверите да ли имате нежељене госте на мрежи, да ли је ваша мрежа заштићена од нежељених гостију? Ако није, можда неко од комшија користи вашу отворену мрежу, што аутоматски успорава ваш интернет. Најједноставније решење је да закључате мрежу.

3. Проверите да ли неки од уређаја користи велике количине преноса података Вируси и malware на паметним телефонима и рачунарима могу да успоре сам уређај, али и неовлашћено скидају и шаљу велике количине података путем интернета. Зато треба редовно ажурирати оперативне системе и апликације на уређајима, што укључује и паметне телевизоре и друге уређаје који користе Wi-Fi.

4. Инвестирајте у појачивач сигнала. Понекад сви претходни савети нису довољни и једноставно ћете морати да инвестирате у појачивач сигнала. На тржишту их има мноштво, а приликом куповине важно је проверити да ли су компатибили са вашим рутером. 

Н1