Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

али бели лук заправо елиминише сувишне килограме

Бели лук је ефикасан лек, сагорева масноћу и помаже у мршављењу и детоксикацији, наводи су из истраживања објављених у „Журнал нутришн“.

Истраживања су показала да бели лук може бити ефикасан у процесу мршављења и да би требало да буде неизбежан део исхране. Бели лук је богат извор витамина Б6 и Ц, влакана мангана и калцијума, а игра и кључну улогу у контроли телесне тежине, пише „Журнал нутришн“. 

Истраживања су показала да је бели лук уско повезан са сагоревањем масноће. Доказано је да спојеви алицина присутни у белом руку стимулишу процес сагоревања масти. Стручњаци препоручују да свакодневно конзумирње белог лука представља одличан начин за успешно мршављење. Бели лук је такође природни диуретик и повећава производњу урина у организму, што доводи до губитка масти. Осим тога, бели лук успешно помаже у сагоревању масноће у појасу стомака, повећањем потрошње енергије.

Посебно се препоручује да се ујутру бели лук једе уз додатак воде. У топлу воду додајте сок од лимуна, бели лук и одмах попијте, саветују стручњаци и тврде да та комбинација резултира губитком телесне тежине. 
Лековито дејство на крвне судове 

Истраживања су такође показала да бели лук контролише ниво холестерола у крви. Доказано је да конзумација белог лука директно утиче на крвне судове. 

Бели лук повећава ниво тестостерона, а то резултира снажнијом ерекцијом и додатном енергијом.

Бели лук, познат и као јек природни антибиотик је одличан за детоксикацију јер елиминише токсине и побољшава пробаву. Ипак, не треба га јести у превеликим количинама. Свакако се о начину употребе саветују консултације са нутриционистом.

Наравно, као негативна страна конзумирања лековитог белог лука, увек се наводи његов, за неке, непријатан мирис. Проблем се може решити тако што ћете лук прогутати, без жвакања.

ФоНет