Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Погледајте испод икона играју док треште Цецине песме! 

Ту је и музика и певаљке, а свештеник снима! 

Снимак из парохијског дома Цркве светог Василија Острошког у Шапцу, на коме се види како окупљени певају народњаке уз певачицу и музику, док свештеник све време снима телефоном, поделио је вернике!

Наиме, верници сматрају да оваквој музици није место у парохијском дому, док са друге стране, старешина цркве свештеник Иван Јанчић, објашњава да се ништа скарадно није догодило и да је снимак намерно постављен само "да би се направио урнебес".

- Зао човек износи из свога срца зло. То су њихова огавна лична мишљења, са њихове стране је скарадно то што су учинили. Нећемо одустати, ма ко шта писао и радио. Зашто нико није снимио и објавио литургију која је трајала три сата, него само тај снимак. Неко је убачен из друге црквене оријентације да ровари овај пројекат - рекао је свештеник Јанчић.

Иначе, реч је о пројекту "Подржимо живот" који се, уз благослов патријарха, реализује при цркви Рођења мајке божије у Земуну већ пола године, а спроводи га доктор Бојан Цакић. Циљ је да се оживи породица, па се за учеснике организују ходочашћа у цркве и манастире, курсеви о браку, породици и наталитету. Слободне девојке и мушкарци се на путовањима друже, боље упознају и зближавају, а поједини ће, вероватно, ступити у везу и у брак.

Увек је весело у епархији Владике Лаврентија 

Курир.рс/Телеграф