Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Особа која је успела да побегне са митинга председника Вучића у Панчеву и даље је у бекству. Полиција трага за бегунцем у нади да ће успети да га лоцирају и приведу како би присуствовао наредном митингу у Сремској Каменици.

- Мушкарац средњег раста, у својим педесетим годинама је успео да побегне са митинга прескочивши заштитну ограду која држи спонтано окупљене људе на једном месту - изјавио је полицајац који је међу првима стигао на лице места - Издали смо потерницу и наши најбољи људи су ангажовани на привођењу овог лица, за које се сматра да је опасно чим не жели да присуствује митинзима председника, закључио је дежурни полицајац.

Како се незванично сазнаје, ово није први покушај бекства са неког митинга у склопу велике митинг турнеје “Будућност Србије”, али је први пут да је неки митингаш успео да побегне упркос строгој контроли и стражама који брину да се учесници митинга не распу.

- Можда је мало престрого рећи да су људи који долазе на митинге у обавези да буду ту. Можда је прецизније рећи да им је строго забрањено да оду са митинга, и да су осуђени да врате свој дуг друштву тиме што ће присуствовати одређеном броју председникових говора. Неки од њих имају да одраде један митинг, неки 10 а ускоро враћамо и доживотно присуствовање митинзима, у зависности од случаја до случаја, каже огранизатор митинга.

Према речима сведока, последње што је човек изјавио пре бекства је “вратићу се по вас” својој родбини и пријатељима који су остали на митингу.

Виктор Марковић, Бојан Савић, Њуз