Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

После празничне еуфорије, идиличног расположења, уређивања, украшавања, печења меса, руске салате, колача, схватамо да су празници много брже прошли него што смо могли и да замислимо.

Време даривања поклона и славља се приближава крају, а ми се полако враћамо у реалност. С обзиром на то да повратак са одмора није увек лак задатак, али верујте нам да је могуће одржати добро расположење и после празника. Главни проблем настаје када се после прославе Нове године и слава поново суочавамо са нагомиланим свакодневним обавезама. Почетак године је дефинитивно време за нове победе, па помоћу ових савета учините да вам 2019. година буде најбоља до сада.

- Пре свега одбаците негативне мисли.

- С обзиром да је ова зима делимично подношљива, искористите сваки зрачак сунца и уживајте у њему. Када је хладније, слободне тренутке искористите за добру књигу, филм или нови хоби. Има ли шта лепше од филмског маратона или читања књиге испод топлог ћебета уз омиљено пиће!? 
- Спавајте осам сати дневно и храните се здраво. Претпостављамо да вам тешко пада да се са грицкалица и колача вратите на здравију храну, али ваше тело ће вам бити захвално. Нека ваша исхрана обилује салатама, воћем и рибом.
 

Обуците се топло и крените у шетњу, ма колико вам тешко пада да изађете из топлог дома. Осећаћете се фантастично чак и ако одаберете краћу руту. Уместо колима, идите пешице до продавнице и поште или изађите станицу раније и прошетајте до куће.

– Емоционалну стабилност, мир и концентрацију пружа нам јога. Уколико имате више лоших него добрих дана, онда је јога права ствар за вас, осећаћете се боље и позитивније. Уврстите јогу и медитацију у своју свакодневицу и сведочићете савршеним променама и напретку у свом животу.

- Трудите се да што више будете физички активни. Редовна физичка активност веома је битна за психичко и физичко здравље. Уколико сте набацили који килограм вишка, ово је одличан начин да их изгубите. Већ смо вам навели да је пешачење одличан начин да се покренете. Одаберите и неки спорт, на који ћете ићи најмање два пута недељно, а у комбинацији са шетњом или са лаганим трчањем. Избегавајте лифт, користите степенице.

- Дајте себи одушка, исто као и када сте на одмору. Идите макар једном месечно у спа или на масажу. Напуните батерије тако што ћете баш сваког дана посветити времена само за себе, макар и 10 – 15 минута. Мали ритуали који вам пријају учиниће да лакше пребродите све напорне дане и решите бројне нагомилане обавезе које имате током јануара.

- Проширите културне и забавне активности. Будите страствени, радознали. Жеља за учењем је увек ин. Сваког месеца урадите нешто ново, погледајте добар филм, упишите курс или прошетајте неким делом града у којем раније нисте били.

- Једна од најбитнијих ствари која ће вам помоћи да останете у добром расположењу јесте да будете окружени људима које волите, који вас воле и утичу позитивно на вас. Са правим људима сваки дан је празник.

- Улажите у себе, своја интересовања, посветите се пријатељима, родитељима и партнеру. Међутим, не заборавите да обављате своје обавезе на време и да постављате себи нове пословне циљеве.

- „TO DO“ листе су такође интересантна ствар, јер ћете тако све урађено једноставно да штиклирате. Важно је да вам обавезе буду на папиру, а не над главом.

Милица Станојевић, Данас