Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Младић због којег је хиљаде људи у целом региону на ногама, Давид Драгичевић, био је 21-годишњи студент електротехнике из Бањалуке. Захваљујући његовом оцу који се девет месеци бори да се сазна истина о његовој смрти, за Давида је чуо цео свет.

Давид Драгичевић је нестао у ноћи између 17. и 18. марта ове године. Његови родитељи понудили су награду од 100.000 марака за информацију о њему. 

24. марта, Давидово тело нађено је на ушћу реке Црквене у Врбас, у Бањалуци. Првобитном полицијском истрагом утврђено да се Давид утопио, јер је вероватно пао у реку која га је однела до ушћа у Врбас. 

Међутим, родитељи од почетка сумњају да то није био несрећан случај. Апеловали су да се пажња обрати на поруку коју је Давид послао те ноћи, а у којој се оптужује младић Филип Ћулум, ако се Давиду нешто деси. 

По полицијској верзији, Давид се око 23,30 потукао са три особе испред кафића, после чега су се разишли. Давид је затим сам свраћао у неколико кафића и клубова. Око 2:50 снимљена је особа за коју се сумња да је Давид како улази у двориште једне куће, а неколико минута касније улазе власник куће, а затим и његов брат. У 3:42 из куће излази младић који храмље и одлази у правцу моста на реци Црквени. Сумња се да је та особа Давид и да је тада последњи пут виђен. 

Нова обдукција обављена је 28. марта, Завод за судску медицину Републике Српске званично је потврдио да је време Давидове смрти 18. март 2018. године у четири сата ујутро. 

Као узроци наводе се утапање и крвни подливи по глави и телу, а смрт је окарактерисана као насилна. Код Давида су установљени трагови дрога ТХЦ и ЛСД. Од тог момента Давидова смрт се третира као убиство.

У наредби тужиоца наводи се да су непознати извршиоци 18. марта око 4 сата ујутро, у Улици Велибора Јањетовића Јање, вербално, бесним гласом, напали Давида који је плашећи се за свој живот, бежао и пао низ стрму обалу у набујалу реку или су га извршиоци са гурнули са обале. Утврђено је да је узрок Давидове смрти утапање. Тада се појављује сведок који тврди да га је 18. марта око четири сата ујутру пробудила галама и свађа која се чула споља. Чуо је мушки хистеричан глас, псовке и претње. 

Осим тога, сведок је чуо гласове још два или три мушкарца. Затим су се чули звуци треске и кршења грања и онда је нешто тешко пљуснуло у воду, тврди сведок. Против два полицијска службеника, Микице Маријанца и Зорана Бошњака, подигнута је оптужница за спречавање доказивања. 

Инжењер Ален Кукић притворен је због саучесништва. 

Адвокати породице Драгичевић тврде да је Давид убијен због велике суме новца. и да имају сазнања да је убијени Давид као врстан ИТ стручњак дошао до шифре која крије огромну суму новца повезаног са оружјем, али да праву тајну крије лаптоп, пронађен у реци Црквеној, за који је полиција тврдила да га је Драгичевић украо, а сада се налази у полицији у дистрикту Брчко.

Прва