Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

...никада нећу да вам испуним

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да неће испунити ниједан захтев опозиције колико год их изашло на улице да протестује и колико дуго ти протести трајали.

„Шетајте до миле воље, ја ни један захтев никада нећу да вам испуним. Може и пет милона да вас се скупи. Можете само да добијете изборе, е када добијете изборе испуњавајте оно што је народу обећано, а ја под притисцима нећу да радим, и по томе се разликујем од свих других“, рекао је Вучић. 

Он је делу опозиције која је синоћ организовала протест у Београду под називом „Стоп крвавим кошуљама“, рекао да могу да шетају колико год хоће, само да никоме не разбијају главе и да не уништавају имовину. Вучић је казао да на скупу није видео много младих људи, и оценио да је шетао углавном средњи слој и виши средњи слој и да треба преиспитати због чега су они незадовољни. Он је казао да са протеста није упућена озбиљна порука „осим Вучићу педеру, која не значи ништа“.

„Ако хоћете изборе добро, али ја да попуштам вашим глупостима не пада ми напамет, нисам ни када сте четири месеца шетали сваки дан“, казао је Вучић. Он се осврнуо и на извештавање новинарке Студија Б, Барбаре Животић о синоћњем протесту и објавама на друштвеним мрежама после тога и рекао јој да се не плаши и да настави да ради свој посао онако како мисли да треба.

„Сергеј Трифуновић икона опозиције“

Председник Србије и Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић изјавио је данас да ће напредњаци увек побеђивати опозицију, оптуживши их да се не боре за пристојну Србију и назвао „дивљацима“.

„Говоре о борби за пристојну Србију, а такви би стављали жене у тор, у којој би им жене биле фуксе и не би биле жене. Против тих који се за такву Србију боре, борићемо се свом снагом и свим срцем и побеђиваћемо их увек и безброј пута. Ова нормална пристојна Србија никада неће дозволити да такви дивљаци овом земљом управљају“, рекао је Вучић на скупу жена СНС под називом „Јаке жене за јаку Србију“. Осврћући се на непримерене објаве на друштвеним мрежама глумца Сергеја Трифуновића, кога је назвао „иконом опозиције“ о председници парламента Маји Гојковић, и на твит председника Синдиката Слога Жељка Веселиновића, Вучић је рекао да се опозиција због тога није извинила, већ да је наставила само још горим понашањем.

„Мислите, погрешио је, исправиће се, извиниће се, а наставља се још горе“, рекао је Вучић. Он је питао шта је потребно Жељку Веселиновићу који је позивао на силовање премијерка Ане Брнабић, а из публике се чуо повик: Затвор.

Чуо се и аплауз, а Вучић је рекао да на то нема шта да дода.

На скупу је говорила и Винка Радосављевић из Клине, која је позвала жене из централне Србије да буду солидарне са женама са Косова и Метоије, наводећи да су оне „вучице“ које се боре за егзистенцију на КиМ и будућност деце и поручила да ће се борити ако треба и ноктима.

„Ми смо народ у којем су се жене бориле раме уз раме са мушкарцима, делиле невоље са браћом, очевима и мужевима. То је српски феминизам, одлучне смо и борбене, тако нас је ваљда нужда натерала“, рекла је Радосављевић.

Потпредседница СНС Марија Обрадовић тражила је одобрење од председника Србије Вучића да се жене наредних дана широм Србије окупљају, да искажу протест против насиља и покажу солидарност са женама са Косова и Метохије.

На скупу су биле премијерка Србије Ана Брнабић, супруга Оливера Ивановића Милена Ивановић и мајка Ранка Панића Смиља Панић.

Да подсетимо,  на протесту „Стоп крвавим кошуљама“ одржаном синоћ у Београду, глумац Бане Трифуновић упитао је Вучића, колико још глава треба да се разбије, а Душко Вујошевић је у телефонској изјави за Н1 објаснио зашто је одлучио да се не појави за говорницом. Поводом неистинитих тврђења да се на синоћњем протесту поједини најављени говорници нису обратили, јер их је полиција упозорила да би то изазвало инциденте, в.д. начелника Полицијске управе за град Београд Милан Станић навео је да је реч о апсолутним измишљотинама.

Министар одбране Александар Вулин изјавио је данас да је протест „Стоп крвавим кошуљама“ био искључиво „једна добра прилика да се излије сва мржња коју осећају према председнику Србије Александру Вучићу, а да се не каже ни једна једина реч за све оне који су заиста трпели насиље“.

Данас

„Шта су рекли неки од учесника протеста Стоп крвавим кошуљама“