Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Професор др Велимир Абрамовић, велики познавалац радова Николе Тесле, тврди да је циклон који је поплавама разорио Србију и српски део Босне, вештачки изазван и да за то има доказе.
Док неки одмахују руком и тврде да је по среди теорија завере, други су апсолутно сигурни да циклон Тамара није дошао тек тако и као последица климатских промена. Велики број стручних људи сматра да су трагичне поплаве које су задесиле Србију, БиХ и Хрватску проузроковане ХАРП-ом (високофреквентни програм за активно истраживање ауроре). Међу њима, и професор др Велимир Абрамовић.
Циклон који је донео велику несрећу, за њега није никаква теорија, већ „реалност научних експеримената“. И то оних који су се, како каже, надовезали на рад Николе Тесле.
- Ово није била теоријска киша, него права. Очекујем следеће недеље још падавина – тврди Абрамовић у разговору за „Вести“. Овај професор истиче да те експерименте не могу да раде политичари, већ научници без морала. Човек који слови за највећег познаваоца рада Николе Тесле, сматра да постоји неколико доказа да је подручје три државе задесио вештачки изазван циклон.

- Прво, још је Тесла открио да муње, односно електромагнетно пражњење изазива падање кише. А киша је данима падала без њих. Зашто? Па, када вештачки додајете електромагнетско поље неопходно за кондензацију паре, онда нема пражњења, дакле нема муња – објашњава Абрамовић и наводи други доказ о вештачки изазваној стихији:
- То нису биле капи, већ млазеви – јасно концентрисани тачно над српском територијом. Од када је киша етнички опредељена? Ту прецизност је могуће наштеловати са две фреквенце.
Треће, три дана пре падања кише циклон је кружио. То је у ствари било сакупљање влаге неопходне за падање кише. Када је сакупљено довољно, циклон се нацентрирао тачно над Србијом. Потом је додата електромагнетна фреквенција за кондензацију влаге и почео је да пада тај млаз кише.
Посебно је интересантно, објашњава, да је тај циклон трајао над регијом три дана, али је, истиче, имао и осцилације.
- Када нестане довољно влаге, и када почне падавина да слаби, онда циклон почне да се премешта према Карпатима. Пружи се ка тамо, покупи влагу, и поново се врати и изручи кишу на исту територију. То се догодило три, четири пута током падавина. Четврто, код наглог искључивања грејања јоносфере, односно ХАРП-а, рупа која је направљена враћа се врло брзо ка земљи. У том процесу се формирају нискофреквентни јоносферски таласи који се називају тектонски јер улазе у резонанцу тектонским плочама, и у току од три дана након искључивања ХАРП-а мора да се деси земљотрес ту или у непосредној близини. Већ другог дана је био земљотрес у Албанији, а затим и у Републици Српској – категоричан је Абрамовић.
Прича о ХАРП антенама пунила је српске медије, али нико није успео да их нађе. Код грађана је очигледно оставила утисак, па је од избијања поплава за мање од два дана петицију за уклањање тих антена из Србије потписало више од 12.000 грађана. Међутим, Велимир Абрамовић тврди да оне уопште нису код нас.
На питање зашто је баш неко намерно направио овакву трагедију у Србији, Абрамовић каже да то део „социјалног експеримента друштва без државе“, односно „како може да се друштво самоорганизује без институција“.
Сви ови наводи своде се на – верујте или не, јер на жалост у држави која се дичи Николом Теслом, према речима саговорника „Вести“ не постоји кредибилни институт који би могао да званично потврди или оповргне причу о ХАРП-у.
- Да би се ово све доказало морали би да имамо државну комисију која би извршила независна мерења, а ми то немамо – закључује Абрамовић.
Потврда прогнозе професора Абрамовића
Интервју који је професор Абрамовић дао у приложеном видеу објављен је 17.05.2014.године. Као што можете овде прочитати или се уверити у прогнозе у доњем видеу, професор је најавио и земљотресе који ће настати после кише као неминовни пратилац рада вештачки изазваног цилона Тамара којије разорио Србију и српске територије у БИХ.
Регију од Турске преко Грчке и Албаније до Хрватске, Словеније и Италије последњих дана уздрмало је више јаких и умерених потреса од којих су неки имали магнитуде веће од 4,5 према Рихтеру.
У уторак су локалне и европске сеизмолошке службе забележиле бројна подрхтавања тла. Највише пажње привукао је јаки потрес магнитуде 4,7 с епицентром око 36 км северно од Опатије који се осетио у целој Словенији и повећем делу западне и северне Хрватске.
Руси почели истрагу
- Активних ХАРП антена на подручју Србије нема, али оне могу бити постављене било где на планети Земљи. Уз помоћ из Русије која је дошла у Ниш, стигла је и екипа инжењера и физичара, стручњака за метеоролошка оружја. Они су дошли да испитају све те ствари – тврди наш саговорник.
Најјаче климатолошко оружје
- ХАРП је требао да се користи за испитивања јоносфере, а сада је један од најјачих климатолошких оружја. Јоносферски слој је веома набијен позитивним електрицитетом и када тај слој (који је зими на 50, а лети на 70 километара од земље) грејете високофреквентним електромагнетским таласима, онда се у јоносфери појави рупа. У ту рупу, са тла на који желите да делујете појури топао ваздух и тамо се хлади, а онда електромагнетним фреквенцијама можете да изазовете кондензацију влаге и кишу – тврди Велимир Абрамовић.
Тесла схватио опасност
- Деловање ХАРП-а пратим и као Теслину технологију. У свом дневнику, који је водио сваки дан, он је 1889. у Колорадо Спрингсу записао да су он и његов асистент Цито морали да побегну из лабораторије јер је почела да пада олујна киша, а међу апаратима су прорадили кратки спојеви. И они су једва живу главу спасли. Дакле, то је прво Тесла пробао. Касније је пробао и само грејање јоносфере уз помоћ ултравиолетних лампи, које су се налазиле на кули Вандерклиф. Међутим, он је одустао од експеримента јер је схватио да би то могло довести до ликвидације живота на земљи – каже Велимир Абрамовић.
Погледајте ВИДЕО
(Vestionline, Web-tribune.com)