Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Свашта је људима „падало на памет” у току протекле године. Проблеме најразличитијих врста – љути, револтирани, бесни, а било је и оних страшћу занесених – пробали су да реше на крајње чудан и невероватан начин. Актери ових догађаја служили су се зубима, шприцем, селотејпом, жарачем ... Било је и случајева који су се одиграли под невероватним стицајем околности и завршили срећно по њихове учеснике. Издвојили смо неке од њих...
ЉУБОМОРНИ МУЖ
Мислећи да ће се тако решити осећаја љубоморе, С. Ј. из околине Шапца послао je 12. јануара двојицу момака да пребију његову супругу, а затим се касније пријавио надлежним органима. Љубоморни муж је младиће потплатио са 1.000 евра и аутомобилом „фијат барћета кабриолет”. Нападачи су намеру овог човека, нажалост, спровели у дело. Несрећној жени направили су заседу у ходнику стамбене зграде у којој је живела и исекли је скалпелом по лицу и рукама. Један од „наручених” напасника на саслушању пред истражним судијом испричао је како је од њега тражено да „унакази жену тако да је убудуће ниједан мушкарац не погледа”.
ИЗГРИЖЕНИ ТАКСИСТА

Револтирани и пијани отац и син изгризли су 26. јануара таксисту Војкана Миливојевића, возача „Палма таксија” из Крагујевца. Таксиста је задобио шест угриза по телу са отеклинама и морао је да прими вакцину против тетануса. Утврђено је да је Миливојевић нападнут зато што је нешто раније бранио свог колегу који није хтео да нападаче вози пијане.
НЕНАМЕРНА ГРЕШКА ГРОБАРА
У последњи час је спречена грешка радника погребног предузећа због које замало да Аница Ристивојевић из Београда, која је преминула у Герентолошком центру „Срем” у Руми, 30. јануара буде сахрањена у Новим Бановцима под именом Сава Петровић. Случај је открио син покојне Ристивојевићеве када је у расхладној капели румљанског гробља у последњем тренутку видео да је у ковчегу тело непознате жене.
ДРУГИ РОЂЕНДАН
Миљана Василић, која као подстанар живи у кући у Златиборској улици у Ужицу, 18. фебруар могла би да слави као други рођендан. Захваљујући срећи, Василићева је избегла један од 17 метака који су испаљени током шенлучења из аутомобила у покрету. Она је спавала на кревету поред прозора кроз који је један метак улетео и пролетео само 20 центиметара изнад њене главе, направивши рупу у зиду.
СЕЛОТЕЈП УСТА ЗАТВАРА
Васпитачица вртића „Звончица 1” из Зрењанина, залепила је 2. марта селотејпом уста петогодишњој девојчици да би је ућуткала. Због новоуведене „мере преваспитавања”, васпитачица је одмах суспендована и упућена на ванредни лекарски преглед.
БОРБА ЗА ЉУБАВ ЖЕНЕ
У борби два старија господина за њену наклоност, Ж. Ј. из Лесковца 3. марта извукла је „дебљи крај”. Жена је рањена у обе ноге у току туче и пуцњаве између двојице љубоморно разјарених комшија. Ипак, не може се рећи да њих двојица за то нису имали повода будући да је Ж. Ј. прво у ванбрачној заједници живела са једним, па са другим. До сукоба је дошло насред улице, а у раздвајању страшћу опијених и помахниталих мушкараца учествовала је интервентна бригада од тридесетак полицајаца под пуном опремом.
ЖАРАЧ УМЕСТО ЈЕДИНИЦЕ
Непримерено преваспитавање искусили су, бар судећи по њиховим изјавама, и ученици Основне школе „Вук Караџић” у насељу Костол код Кладова. Петоро ђака ове школе казало је 8. марта наставницима и родитељима да им је на часу веронауке свештеник ставио жарач на лице и изазвао мање опекотине. Предавач веронауке је убрзо суспендован и против њега је поднета кривична пријава због сумње да је мучио и злостављао ученике.
ФУДБАЛЕР ПОКОСИО НАДГРОБНЕ СПОМЕНИКЕ
Фудбалер кикиндског клуба „ЖАК” Дејан Војводић актер је несвакидашње саобраћајне незгоде која се 17. марта догодила на гробљу у Руском Селу. Пребрзо возећи свој аутомобил, Војводић је најпре ударио у саобраћајну таблу са називом места и поломио је, а затим улетео у гробље и „покосио” 13 надгробних споменика. После свега, житеље овог места највише је занимало ко ће им надокнадити штету за оштећене споменике преминулим члановима породица. За повређеног фудбалера, нису се много интересовали. Срећом, младић је лакше повређен.
КОБАН ИЗБОР МУЗИКЕ
Да одабир музике може да буде кобан искусила је 18. марта спикерка Радија „Имиџ” из Горњег Милановца. Бесна слушатељка, револтирана музиком која је пуштана на радију током прославе њеног пунолетства, напала је водитељку. Наиме, новопечена пунолетница наручила је песме на радију за рођендан. Мислећи да чине добро, екипа радија је после сваке десете наручене песме убацила „гратис” песму по свом избору. Слављеници се то очигледно није допало.
НОС ЗАГУБЉЕН У ДИСКОТЕЦИ
Док се спремала за вечерњи провод, седамнаестогодишњакиња из Петровца на Млави није ни сањала да ће остати без дела носа. Те ноћи 14. априла, како је испричала, док је стајала у дискотеци и слушала музику са друговима, другарицама и старијом сестром, до ње је дотрчала једна девојка, ухватила је за косу и рекла јој да је мрзи и да ће да је убије. У истом тренутку скочила је и, како каже повређена девојка, угризла је за нос који је касније ушивен на хирургији. Ипак, део носа, око пола центиметра, загубио се негде у дискотеци.
ШПРИЦЕМ У ПЉАЧКУ
Запретивши јој шприцем, наводно са крвљу зараженом вирусом сиде, спремачицу обданишта „Наша радост” у насељу Збратимљених градова у Ваљеву, 18 . септембра напала је, претукла и опљачкала женска особа. Несрећна жена није убодена, али је претрпела велики шок. Девојка стара око 25 година са качкетом на глави пришла је спремачици и затражила јој новац. Када је жена одговорила да нема, бесна девојка је покушала да јој намакне пластичну кесу на главу. Убрзо затим, жене су се чупале, гребале и рвале по поду. На крају, разбојница је успела да отме жени 1.000 динара из ташне, после чега је побегла.
Данијела Вукосављевић