Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Америчка полиција је ових дана традиционално објавила листу најглупљих криминалаца у протеклој години који не само да нису успевали да обаве посао, већ су се практично сами испоручивали чуварима реда.
Титулу најглупљег у 2007. понио је тридесетосмогодишњак с Лонг Ајленда који је намеравао да из једног аутомобила украде бензин. Закључио је да ће то најлакше урадити ако бушилицом пробуши резервоар и постави канту. Рупу је успео да избуши, али је варница запалила бензин и укупно су изгорела четири аутомобила, а лопова је с тешким опекотинама полиција превезла у болницу.
Ништа боље није прошао ни Џонатан Лафевер који је одлучио да из узгајалишта украде пет змија. Пошто није имао никаву заштиту, једна отровница га је угризла за руку, па су и њега полицајци возили најпре у болницу, где је добио противотров, па онда у затвор. У траг се брзо ушло и Келију Бисонету из Колорада, који је поруку да се ради о пљачки написао на свом чеку и предао је благајнику, као и пљачкашу једног кампа који није могао да издржа а да на зиду не напише "Питер Адисон је био овде".

Пријављујући крађу, сам себе је вратио у затвор Патрик Дарнел Хант који је после условног пуштања са издражавања казне полицији пријавио да су му лопови украли три телевизора, три ДВД-а и извесну количину дроге. Помоћ полиције затражио је приликом покушаја пљачке апотеке Џефри Мумани, јер се заглавио у каналу за вентилацију. Због подебелог досијеа, полицајци му нису поверовали да је ту стигао спашавајући мачку.
У невољу је упао и тридесетпетогодишњи Брајан Пулин који је у пијаном стању двадесетак пута назвао полицијски број за хитне случајеве, а од дежурног је тражио да му патрола испоручи сандук пива. Патрола га је заиста посетила, али је уместо пива добио лисице на руке. Глупошћу се прославио и извесни Ренди Џонс који је од власника украденог мобилног телефона тражио 185.000 долара. Пошто се бесконачно дуго цењкао користећи украдени телефон, полиција му је лако ушла у траг. Ухапшен је када је цену спустио на 200 долара.
ФоНет