Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Полиција је данас око 13.30 часова блокирала Југ-Богданову улицу у центру Београда, где је Српски сабор Заветници одржао протест у знак подршке отпуштеном портпаролу Противтерористичке јединице МУП-а Радомиру Почучи. Око 20 "Заветника" окупило се испред седишта хуманитрарне организације "Жене у црном".
"Заветници" траже доношење закона по угледу на закон Руске Федерације, који прописује да се невладине организације које финансирају западне амбасаде третирају као страни агенти, а како оцењују, "Жене у црном" су једна од њих.
Удружење за друштвена истраживања и комуникације из Сарајева изразило је дубоку забринутост због данашњег протеста испред канцеларија "Жена у црном".
Удружење, иначе члан међународне мреже "Жена у црном", наводи да су "Заветници" и раније застрашивали активисткиње и активисте "Жена у црном" и додаје да су власти у Србији одобриле протест, не схватајући да због досадашњих напада на "Жене у црном" нико није процесуиран.

Радован Почуча недавно је на свом Фејсбук профилу позвао навијаче да нападну "Жене у црном". После позива на линч, Министарство унутрашњих послова се оградило од Почучиних коментара, нагласивши да је он изнео лични став. Почучи је, како је раније саопштено из МУП-а, 1. априла истекао уговор о раду, који неће бити продужен.
Бета