Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Број погинулих у железничкој несрећи у Квебеку, где је пре 2 дана теретни воз са 72 цистерне сирове нафте искочио из шина, порастао је на 13.
Наиме, спасиоци су у олупини пронашли још осам тела, саопштили су званичници.
Тела још осморо људи пронађена су у олупини воза, када су спасилачке екипе делимично ослободиле област близу места експлозије.
Још 40 људи и даље се сматра несталима, пренеле су агенције.
Теретна композиција монтреалске компаније "Мејн енд Атлантик рејлвеј" (Main&Atlantic Railway) налазила се у ноћи петка на суботу паркирана у Нанту, 12 километара источно од Лак-Мегантика, ради замене посаде, а из за сада неразјашњених разлога кочиони систем није функционисао и композиција је кренула у правцу центра града. Када је доспео до града, воз је исклизнуо са шина и уследила је снажна експлозија.
Лак-Мегантик је градић са око 6.000 житеља и смештен је на обали језера.
Воз је био на путу од америчке савезне државе Северна Дакота ка рафинерији у провинцији Њу Брунсвик, на истоку Канаде.

Представник компаније Кристоф Журне рекао је да за сада нема потпуну инфромацију о инциденту, као и да ће у сарадњи са локалним властима бити настављена даља истрага.
Истражитељи из надлежне канадске службе за безбедност саобраћаја саопштили су да је лоциран еквивалент авионске "црне кутије", као и уређај са подацима о стању кочионог система.
У ватри су нестала више од четири блока, укључујући 30 зграда, међу којима и градска библиотека, а близу 2.000 становника су били приморани да напусте куће.
Потрага за несталима се настављена.
Танјуг
Погледајте ВИДЕО