Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Бајага и инструктори одржали су у суботу концерт на Калемегдану, којем је, према првим проценама, присуствовало око 30.000 људи. Упркос невремену и јакој киши, фанови једне од најдуговечнијих група на нашој сцени уживали су у старим хитовима, као што су „Тамара“ и „Музика на струју“, али и у новим песмама са албума „Даљина, дим и прашина“.
Да фронтмен бенда Момчило Бајагић Бајага и после готово три деценије зна како да публици пренесе добре вибрације, потврђују скандирања „Бајага, мајсторе“, која су ношена „дахом ноћних ветрова“, одјекивала „у Доњем граду, код Брда за размишљање“. Бајага је остао доследан стилу „баш финог младића“, поздравивши присутне са „Драги наши, много је лепо свирати код куће“.
Вођа групе која постоји већ 29 година рођен је 19. фебруара 1960. као једино дете пилота Живојина и економисткиње Јованке. Задесило се да на свет дође у Бјеловару, где су му родитељи били у посети мајчиној родбини. Одрастао је у Земуну, који је, како је једном изјавио, у то време био „миран крај“. За музику се заинтересовао пошто је од родитеља за одличан успех у школи добио сингл Тома Џонса и гитару, а као преломни тренутак наводи концерт бенда Deep Purple, којем је присуствовао 16. марта 1975.

Бајагин бенд првенац звао се ТНТ. Недуго затим основао је групу ОФИ, где је упознао Жику Миленковића. Шест година калио се у Рибљој чорби. Соло каријеру започео је у јулу 1984, спонтано окупивши екипу талентованих музичара, међу којима су, поред Миленковића, били Дејан Цукић, Мирослав Цветковић Цвеле, Неле Стаматовић, Влајко Голубовић, а бенд је добио име Инструктори позитивне географије. Исте године објављен је албум „Позитивна географија“, који је Бајаги и његовом тиму донео велику популарност и неколико награда.
Други албум Инструктора под називом „С друге стране јастука“ продат је у преко 350.000. примерака. Уочи распада СФРЈ бенд је одржавао концерте по целој земљи без већих проблема. Током деведесетих година Бајага је сам и са групом често наступао по иностранству, а радио је и музику за филм „Ни на небу ни земљи“ и за култну ТВ серију „Отворена врата“.
Музичар, који је осамдесетих година важио за једног од најпожељнијих нежења од Вардара до Триглава, преко две деценије је у браку са Емилијом, са којом има сина Марка и кћерку Анђелу. За себе каже да је „толерантан ћале“.
Маријана Стојановић, Данас