Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

„Када сам имао 61 годину, скоро сам остао парализован, а то је било пре 12 година. Пре него што сам започео лечење магнезијум хлоридом, јаки бол ме је пробадао у леђима, што је било, према речима лекара, неизлечиво. Кад сам ујутро устао, осетио сам јаке болове у кичми. Живац (ишијатикус) је проузроковао болове. Тешко сам се кретао, морао сам све да радим седећи.
То је трајало око годину дана. Бол је постајао толико озбиљан да сам морао да откажем сва путовања. Једнога дана сам се вратио у град Флореанаполис (Бразил) и потражио новог специјалисту који ће ми помоћи. После радиографије су ми рекли да су моји пршљенови у тешком стању јаке декалцификације. Није ми било помоћи. На крају сам имао велике муке са боловима, било да сам седео, стајао, лежао...
Онда сам се запитао: Шта је ТО што могу да учиним? За традиционалну медицину сам био изгубљен случај, тако да ми је преостала само Божја помоћ. Молио сам БОГА за неко решење. Затим се десило да су ме кроз неколико дана носили у Порто Алегро (Бразил). Тамо сам се упознао са оцем Хуарезом, који ме је уверио да је лечење мог проблема врло једноставно. Рекао ми је да за ТО морам узети магнезијом хлорид. Он ми је показао медицинску књигу оца Поига, шпанског свештеника и славног биолога који је открио лековиту моћ магнезијум хлорида, стекавши искуство у оквиру своје духовне заједнице.

У то време је његова мајка имала тешку артрозу – последњи стадијум. Отац Хуарез ми је рекао:
„Ако узмеш ту со, нећеш умрети, осим ако сам себи не прострелиш метак кроз главу или ако можда доживиш неку несрећу.“
Почео сам да узимам једну дозу магнезијум хлорида сваког јутра. Кроз три дана сам прешао на једну дозу ујутру и једну увече. Тако сам и наставио. Двадесетог дана, пошто сам устао, био сам сам себи чудан. Помислио сам: МОЖДА САЊАМ? Нисам више осећао болове и са лакоћом сам ишао у шетњу градом, сећајући се десетогодишњих тешкоћа.
После четрдесет дана могао сам да ходам уз врло мало бола који сам осећао целог дана у мојој левој нози.
Шездесетог дана, болесна нога је оздравила и била боља него десна.
После три месеца почео сам да осећам да су моји зглобови покретљивији. Нови талас позитивног живота осећао сам у целом телу.
Прошло је десет месеци, и ја сам постао гибак као змија. Осећао сам се препорођено.
Недостатак магнезијума у људском телу, проузрокује, између осталог: општу слабост, дегенеративне болести као рак, туберкулозу, дијабетес, поремећај живаца, коштане проблеме...
Магнезијум хлорид скида калцијум са погрешних места (наталожен у зглобовима), па нормализује проток крви, а крвни притисак се стабилизује. Живци постају смиренији и човек се осећа боље – мисли јасније, памћење и концентрација се побољшавају, крв постаје чистија...
Нестало је и оштро пробадање у јетри и простати која је пре неколико година била за операцију! Људи су ме питали шта ми се то догодило. ПОДМЛАДИО СИ СЕ! Тако сам се и осећао. Поново ме је преплавила радост живота. Моја дужност је да објавим овај чланак, као захвалност Богу што ме је услишио! Овај чланак је посвећен свима онима који трпе бол и осећају се болесно.
ПРИПРЕМА МАГНЕЗИЈУМ ХЛОРИДА:
Прокувати један литар воде и оставити да се охлади. У флашу или другу стаклену посуду сипати 33 грама магнезијум хлорида а затим и један литар прокуване и охлађене воде. Добро затворити и протрести боцу. Увек тако поступати.
Нема потребе да се држи у фрижидеру.
ДНЕВНА ДОЗА:
Величина мале шољице за кафу, а све у зависности од врсте болести и старости особе.
1. Магнезиум хлорид поново успоставља минералну равнотежу код артрозе, подстичући функције органа, као што су бубрези, да луче «ацидум урикум» (мокраћна киселина).
2. Регулише рад живаца и мишића и учествује у преносу импулса у живцима.
3. Магнезијум хлорид је главни фактор психофизичке енергије и држи равнотежу у механизму деловања и опуштања мишића, спречава замор мишића и њихово грчење, јача мишиће, па је препоручљив за сваког спортисту.
4. Магнезијум хлорид је потребан за правилан рад и функционирање срца, има важну улогу у многим биолошким процесима.
5. Побољшава пробаву и даје енергију, добар је антидепресив и одлично средство против стреса.
6. Игра најважнију улогу у регулисању телесне температуре.
7. Користан је за превенцију високог холестерола.
8. Регулише функцију црева.
9. Има значајну улогу у формирању костију.
10. Има значајну улогу у метаболизму угљених хидрата и протеина.
11. Овај напитак доприноси решавању проблема иритираних живаца мишића, нпр. код тетануса, епилепсије, итд.
12. Смањује количину масти у крви, делује против артериосклерозе, чисти крв, оживљује мождане ћелије, даје и одржава виталност до дубоке старости.
13. После четрдесет година живота организам човека добија све мање и мање магнезијума кроз храну, што је узрок старости и болести. Стога, магнезијум треба узимати у складу са годинама старости.
14. Решава проблеме простате и хемороида.
15. Спречава грип.
16. Продужава младост – виталност.
17. Спречава гојазност.
18. Спречава рак.
19. Спречава артериосклерозу.
20. Изврстан је лаксатив.
21. Регулише пробаву.
22. Смањује проблеме бронхитиса.
23. Спречава озеблине.
24. Делује против задаха.
ДОЗЕ
Од 10 до 50 година: пола мале кафене шољице.
Од 51 до 70 година: једна кафена шољица ујутру.
Преко 70 година: једна кафена шољица ујутру и једна увече.
Људи који живе у граду и хране се сиромашно због рафинисаних намирница, требало би да узимају мало више магнезијума. За људе који живе на земљи, доза може бити мања. Сигурно је да особа која узима магнезијум неће решити све проблеме своје болести, али ће болест бар донекле сузбити и обновити виталност.
Узимање магнезијума не изазива зависност – без бојазни може да се узима истовремено са другим лековима.
ПРОБЛЕМИ
КИЧМА: ишијас или крста са декалцификацијом. Узети једну дозу лека ујутру, другу по подне и трећу увече. Кад је проблем једном решен, узимати превентивно, једну или две дозе на дан, зависно од старости.
АРТРОЗА: Мокраћна киселина се таложи у зглобовима, посебно у прстима који отичу. То се догађа зато што бубрезима недостаје магнезијума. Будите опрезни, јер можете оштетити бубреге, па узмите једну дозу ујутру, и ако у року од 20 дана нема побољшања, увести и вечерњу дозу.
Кад оздравите, наставите са превентивном дозом, према старости.
ПРОСТАТА: Болеснику који више није могао да мокри, саветовали су, пре операције, да узме три дозе магнезијума, и стање се побољшало. После недељу дана био је излечен без операције.
Најпре треба узимати једну дозу ујутру, две после подне и две увече.
Касније – превентива, минимална доза, у складу са годинама.
ПРОБЛЕМИ СТАРОСТИ: укоченост тела, тремор, круте артерије са наслагама холестерола на унутрашњим зидовима, недостатак активности мозга... Узети једну дозу ујутро, једну после подне и трећу у вечерњим сатима. После побољшања, узети минималну дозу за превенцију, према годинама.
РАК: Свако га може добити и разболети се. Рак је последица оштећења ћелија штетним супстанцама. Те болесне ћелије се не мешају, не  повезују са здравим ћелијама и нису штетне све док се њихов број знатно не повећа. Ово лако може да се спречи помоћу магнезијум хлорида и здравих ћелија.
Код спорог ширења рака није присутан бол, све док не наступе прогресивни облици. У том случају, појављују се разни вируси који нападају здраве ћелије и узрокују ширење болести. У случају да се болест већ раширила, магнезијум хлорид може да спречи ширење али не и излечити, мада су познати и такви случајеви.
Постоје знаци који казују да је склоност обољењу од рака наследна. Магнезијум хлорид је превентивно средство за рак дојке.
Треба да пазимо да не једемо храну која проузрокује рак. Магнезијум хлорид је као лек довољан да организам стекне уравнотежене минералне соли и тако се заштити од разних болести.
У сваком случају, препоручује се, кад се ситуација поправи, смањење дозе магнезијум хлорида на најмању могућу меру (узимати га превентивно, према годинама старости). Такође је пожељно обуставити пијење магнезијум хлорида у периоду од 2 до 4 месеца, а затим наставити поново, 4 до 6 месеци – са минималном дозом, па престати, итд...
Jahn Schorr, професор физике и биологије

Погледајте ВИДЕО