Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Рођена је у Беораду 5. октобра 1940. године. На филм је доспела случајно, тако што ју је на насловној страни неке илустроване ревије још као средњошколку запазио редитељ Ф. Цап и дао јој улогу у филму "Врата остају отворена" (1959). Како се наметнула својим шармом и спонтаношћу, убрзо су се ређале њене улоге у филмовима: "Дилижанса снова" (1960), "Заједнички стан" (1960), "Узаврели град" (1961), "Лето је криво за све" (1961). Мотивисана успехом који је до тада постигла, уписује Академију за филм, позориште, радио и телевизију.
За улогу у "Прекобројној" (1962) осваја Златну арену на Фестивалу у Пули. Од тада сарађује са преко тридесет редитеља свих генерација и непрекидно игра углавном главне улоге у више од педесет филмова најразличитијих жанрова. Постала је један од глумачких постулата српске кинематографије.

Своју другу Златну арену добила је за улогу у филму "Бициклисти" (1970). Добитница је и пет Сребрних арена, а за улогу у филму "Посебни третман" (1980) награђена је наградом за епизодну улогу на Фестивалу у Кану. Од бројних других филмских награда и признања истиче се титула Прве даме југословенског филма која јој је додељена на Филмским сусретима у Нишу још 1970. године.
Иако је у низу филмова играла драмске улоге, њене најизразитије глумачке вредности су, према њеном властитом уверењу, "карактерне улоге са елементима комедије", које су до пуног изражаја дошле у серији забавних телевизијских емисија - "Образ уз образ". Успешно је играла и у великом броју телевизијских серија и драма, а окушала се и у позоришту. Добитница је Октобарске награде града Београда 1970. године.