Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

1970. У Денверу је умро краљ Петар II Карађорђевић, син краља Александра. У време убиства свога оца 1934. године, није био пунолетан, па је именовано намесништво које су сачињавали кнез Павле, др Раденко Станковић и Иво Перовић. Пучом од 27. марта 1941. године преузео је краљевску власт, а после напада Немачке, пребегао је сa југословенском владом у Лондон.
На заседању АВНОЈ-а 29. и 30.11.1943. забрањен му је повратак у земљу.
Прворођени син Краља Александра Првог и Краљице Марије. Рођен је у Београду. Кумови на крштењу били су му Краљ Џорџ VI и Краљица Елизабета. После основног образовања, на Двору, похађао је школу у Енглеској, из које се вратио после атентата на његовог оца 1934. Пошто је имао свега 11 година, управљање земљом пренето је на Намесништво које се састојало од три регента, међу којима је био и његов стриц Принц Павле Карађорђевић. После државног удара 27. марта 1941. проглашен је краљем.

Заједно сa владом емигрира, прво у Грчку и Палестину, а затим у Египат. У јуну 1941. стигао је у Енглеску, где је прихваћен као симбол противљења нацизму. Никада се више није вратио у земљу пошто је после Другог светског рата у Југославији уведен комунистички режим.
Умро је у Денверу (САД), а сахрањен је у цркви Светог Саве у Либертвилу. Једини је краљ неке земље сахрањен у Сједињеним Државама.
Написао је мемоаре: "Живот једног краља".