Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Аналитичари оцењују да, чак и за неког ко је склон језичким грешкама као што је амерички председник Џорџ Буш, он је, ипак у свом говору у Сиднеју исказао "ретко добру форму", јер је заменио организацију Азијско-пацифичке економске сарадње /АПЕК/ са Организацијом земаља произвођача и извозница нафте /ОПЕК/.
Бушов језик почео је да "врлуда" скоро одмах по почетку говора на пословном форуму пред почетак самита АПЕК-а у Сиднеју.
"Господине премијеру, хвала Вам за Ваше представљање", обратио се Буш шефу аустралијске Владе Џону Хауарду и "хвала Вам што сте тако добар домаћин самита ОПЕК-а".
Када је неколико стотина присутних почело да се смеје, Буш се нашалио и рекао: "Па он ме позвао на самит ОПЕК-а идуће године". Аустралија никад није била чланица ОПЕК-а.
Касније, у свом говору, Буш је подсетио присутне да је Хауард прошле године у Ираку обишао "аустријске војнике".
У Ираку нема "аустријских војника", већ Аустралија има око 1500 војника у и око те земље.

По завршетку говора Буш је са бине кренуо на погрешну страну, па је Хауард збуњеном америчком председнику помогао да пронађе прави пут.
Када га је један од присутних дописника упитао да ли је у његовом говору било неке нове поруке, Буш се љутнуо и рекао: "Па зар нисте слушали моје прошле говоре".
СРНА-Ројтерс