Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Световно име Хранислав Ђорић пре него што се 1951. замонашио у Студеници. У време комунистичке диктатуре Јосипа Броза био на челу Српске православне цркве, у једном од најтегобнијих периода њене дуге историје. Богословски факултет студирао је у Београду, а права у Паризу. После смрти патријарха Викентија 1958, изабран је за црквеног поглавара.
Једна од његових највећих заслуга је та што је успео да се избори да се настави изградња Храма Светог Саве у Београду, после вишедеценијске борбе градња је одобрена 1984. Забележено је да је 88 пута патријарх Герман подносио молбу и водио разговоре са разним инстанцама власти, док се није изборио за наставак градње, после 26 година његове службе. Изградња храма је поново почела када је 12. маја 1985. одслужена архијерејска литургија и постављена повеља.

Веома се трудио на отварању богословије и у издавању црквених листова за верско просвећивање свога народа.
Када је 1989. године сломио кук био је то почетак болести која је трајала до краја његовог живота. Према мишљењу лекара са ВМА није више био у стању да обавља сложене црквене дужности и архијереји су донели одлуку да бирају новог патријарха, крајем 1990. године. Патријарх Герман се упокојио 28. августa 1991. године и сахрањен је унутар Цркве Светог Марка у Београду. Због тешке болести, 2. децембра 1990. на његово место изабран је патријарх Павле.
КРСТОМ ПРОТИВ ПЕТОКРАКЕ