Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Јединствена медијска личност српске културе и врстан дечји писац, преминуо је 16. августа 1984. године. Радио је у листовима "Змај", "Пионир", "Кекец" и "Полетарац" и био уредник дечјих редакција Радија и Телевизије Београд. У широј јавности посебно је упамћен по радио-емисији Студија Б, "Београде, добро јутро", којом је од 1976. осам година будио Београђане обиљем сатиричних доскочица, љупког хумора и духовитих коментара обележених аутентичном мудрошћу, при чему је прекинуо с лажном дидактиком и децу је увек третирао као озбиљну и зрелу публику. Кратким духовитим репликама Радовић је с пуно пажње, такта и љубави откривао врлине и слабости суграђана.
Дела: збирке песама "Поштована децо", "Смешне речи", "Вукова азбука", "Причам ти причу", "Понедељак", "Уторак", "Среда, "Четвртак", драмска дела "Капетан Џон Пиплфокс", "Тужибаба", "Че" (с Матијом Бећковићем), афоризми "Београде, добро јутро", ТВ серија "На слово, на слово".

Како је скончао Душко Радовић
Пре четврт века, због афоризма “Ако већ можемо и морамо без Тита, можемо и без многих других”, чувени песник Душко Радовић, са својом изузетно популарном емисијом “Београде, добро јутро”, уклоњен је са радија, а недуго после тога отишао је и из живота.