Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

У цркви светих апостола Петра и Павла у Кравици, данас је служен парастос за 152 страдалих мештана овог села, од којих је 49 убијено на Божић 1993. године.
Због протеста породица погинулих што централно спомен-обележје, које се од 2002. године гради у Кравици, још није завршено, цвеће је положено на војничком гробљу у Братунцу.
На Божић 1993. године муслиманске снаге из Сребренице, предвођене Насером Орићем, убиле су 49 становника Кравице, 79 је рањено, а 101 дете остало је сироче. Опљачкано је и запаљено 688 српских кућа, 27 друштвених објеката и око 2 000 помоћних зграда. Око хиљаду становника Кравице, носећи децу и рањенике, кроз сметове се извукло према Дрини, спашавајући се од сигурне смрти јер су муслиманске снаге убијале жене, децу и старце.

Седморо заробљених је, после мучења и тортуре, свирепо убијено, а неки од њих још нису пронађени.
У регији Бирач у протеклом рату је погинуло око 3 500 Срба, међу којима и велики број са подручја Кравице, од којих су више од трећине били цивили.
За злочине у Кравици, као и за бројне злочине над Србима у средњем Подрињу још нико није одговарао и та неправда, како кажу породице жртава, посебно их погађа и вређа.
Срна