Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Рођен је 1. августа 1952. године. Гимназију је завршио у Београду, дипломирао филозофију 1974. у Београду а 1979. докторирао је на Универзитету у Констанцу у Немачкој, са тезом "Проблеми утемељења критичке теорије друштва" код Јиргена Хабермаса.
Хапшен је још као студент наводно због организовања "илегалних активности у студентској организацији". Пошто се Вили Брант, немачки канцелар, заузео за њега, уместо у затвору нашао се у Немачкој. Радио је у Институту за филозофију и друштвену теорију, у Београду, био посланик у три сазива Народне скупштине Србије као и тадашње Савезне скупштине СРЈ, али и као професор на Филозофском факултету у Новом Саду.
Један је иницијатора 1989. (са још 12 интелектуалаца) обнове Демократске странке, а на Скупштини Странке 1990. један је од оснивача. Јануара 1994. постаје председник Демократске странке.

Извесно време 1997. градоначелник је Београда. Био је архитекта петооктобарских промена у Србији 2000.
Од 25. јануара 2001. до трагичне смрти у атентату 12. марта 2003. био је председник владе Србије. Добитник је награде "Бамби", као и награде фондације "Полак", за допринос развоју демократије. Био је плодан аутор, на пољу филозофије, али и политичке публицистике.
Преводио је Дилтаја, Кропоткина, Хусерла... Дела: "Субјективност и насиље", "Јесен дијалектике", "Југославија као недовршена држава", "Србија ни на истоку ни на западу".
Још мало информација