Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Бивши председник СР Југославије Слободан Милошевић, изручен је 28. јуна 2001. године, Међународном суду за ратне злочине у Хагу, као први шеф државе који је предат међународном суду. Он је 27. маја 1999. оптужен за злочине против човечности, кршење закона и правила рата и геноцид током ратова у Хрватској 1991-1992. и БиХ 1992-1995. и на Косову 1999.
Суђење је почело 12. фебруара у Хагу, Милошевић је сам бранио себе све до смрти и није ни једног тренутка признавао законитост судске јурисдикције.
Током суђења, почели су да се јављају озбиљни здравствени проблеми код Милошевића. Патио је од слабог срца и осталих делова кардиоваскуларног система. Више пута је суђење одгађано због његовог здравствена стања.

Он се више пута жалио на здравствене проблеме у судници Хашког трибунала, а судско веће одбило је 24. фебруара 2006. да га привремено пусти у Москву на лечење.
Два дана пре смрти, Слободан Милошевић је у разговору са адвокатом Зденком Томановићем и Момиром Булатовићем, изразио сумњу да га, према речима адвоката Томановића, „трују“. Томановић је на основу тога и захтева породице уложио писмени захтев да се обдукција изврши у Москви. Захтев је одбијен. Ипак, Суд је пристао да два српска лекара присуствују обдукцији у Хагу.
Слободан Милошевић је умро у притвору у Схевенингену 11. марта 2006. године. У штуром саопштењу пише да је Милошевић пронађен мртав у јутро 11. марта у својој ћелији у притвору Хашког трибунала.