Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Друштвена мрежа Икс (Твитер), која је од октобра 2022. у власништву тренутно најбогатијег човека света Илона Маска, је у другом кварталу 2024. имала 251 милион корисника који су активни на дневном нивоу.

Како преноси Фајненшел тајмс (ФТ), број дневних корисника платформе Икс је порастао за скромних 1,6 одсто у односу на исти период лане, што указује на стагнацију која је отворила пут за експанзију нове друштвене мреже Тредс у власништву извршног директора компаније Мета Марка Закерберга.

Закерберг је недавно објавио да Тредс годину дана после покретања има више од 175 милиона корисника који су активни на месечном нивоу.

"Каква годинa", додао је Закерберг у објави на платформи Тредс.

Како се наводи, Тредс се први пут појавио у Епловој продавници апликација 5. јула 2023. године, а раст броја корисника је и данас стабилан, иако је успорио у односу на сам почетак објављивања апликације.

Мета није објавила податке о броју корисника на дневном нивоу, као што ради са Фејсбуком или Инстраграмом, што сугерише да велики удео посетилаца Тредса и даље чине особе које нису редовни корисници, преноси портал Верџ.

Танјуг

Elon Musk's X Stalls at 250M Daily Users While Threads Plays Catch-Up