Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

У Братунцу је данас обележена 32. годишњица страдања 3.267 Срба у Средњем ПодрињуЗа злочин над Србима у средњем Подрињу до данас нико није одговарао.

Фотографије 600 убијених и погинулих Срба, већином цивила из братуначке и сребреничке општине, синоћ су постављене поред пута од Братунца према Сребреници, као сведочанства почињених злочина над српским цивилима на том подручју.

Постављање фотографија организовали су чланови организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих српских цивила из ове две општине.

Патријарх српски Порфирије служиo je у Братунцу свету литургију и помен Србима страдалим пре 32 године у Бирчу и Средњем Подрињу.

Обележавању годишњице страдања Срба у Средњем Подрињу присуствоваће и премијер Србије Милош Вучевић и званичници Републике Српске.

Бљечево, Гниона, Осмаче, Поточари, Карно, Вијогор, Осредак, Чумавичје, Залазје, Ратковићи, Брежани, Загони, Крњичи, Сасе, Залазје, Магашиће, Јежештица, Подравање, Факовићи, Бољевићи, Бјеловац, Сикирић, Кравица, Метаљка, Рупово брдо, Брацан, Ванџићи, Доња и Горња Каменица, Глођанско брдо, Козјак, Маскалића поток, Широки пут и Трешњица само су део листе стратишта на подручју Средњег Подриња и Бирча на којима су пре више од три деценије на најсвирепији начин побијене хиљаде недужних православних Срба, наведено је у саопштењу Српске православне цркве.

Председник Владе Милош Вучевић присуствоваће у Братуначком храму Светој архијерејској литургији коју ће служити патријарх српски Порфирије, а затим и литији од храма Успенија Пресвете Богородице до гробља у Братунцу, саопштила је Влада Србије.

Вучевић ће после тога положити венце на војничком гробљу на Спомен крсту и обратити се грађанима.

Гујон: Канцеларија ће увек и на сваком месту подсећати на страдања српског народа