Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Најмање седам људи је погинуло од урагана Берил пошто су венецуеланске власти објавиле да је трећа особа умрла када је олуја прошла близу земље. Венецуеланске власти саопштавају да се четири особе воде као нестале. Званичници карипских земаља наводе да су три особе погинуле на Гренади, једна на Сент Винсенту и Гренадинима, а да се пет особа води као нестало.

Број смртних случајева од урагана Берил порастао је на најмање седам након што су венецуеланске власти објавиле да је трећа особа погинула пошто је олуја прошла близу обале земље.

Четири особе се и даље воде као нестале у Венецуели, а 8.000 домова је погођено, од којих је 400 "потпуни губитак", рекао је председник Венецуеле Николас Мадуро.

Ураган Берил погодио југоисточне Карибе после чега је почео да се премешта ка Јамајци. Три особе су погинуле на Гренади, једна на Сент Винсенту и Гренадинима, саопштили су званичници карипских земаља.

Упозорење на ураган је на снази за Јамајку, као и за Кајманска острва - Велики Кајман, Мали Кајман и Кајман Брач.

Берил је изгубио на интензитету, али се предвиђа да ће и даље бити близу јачине урагана када прође близу или изнад Јамајке, у близини Кајманских острва у четвртак и преко мексичког полуострва Јукатан у петак, саопштио је амерички Национални центар за урагане.

РТС, Ројтерс, CNN