Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Немачки произвођач аутомобила Фолксваген укида око 1.000 радних места због великог пада продаје електричних аутомобила! Локални медији наводе да ће радници у фабрици у Цвикауу буквално преко ноћи остати без посла и да уговори о раду на одређено време неће бити продужени.

Годину раније, немачки произвођач такође одређеним радницима није продужио уговоре на одређено време. Сем тога, ради се само у две смене, а ноћна је потпуно укинута. Разлог отпуштања су све слабије бројке које показују да нико не купује електричне аутомобиле.

Немачки произвођач аутомобила у медијима је објавио да потражња за електричним аутомобилима није довољно велика да задржи радна места. Прошле године је већ истекло око 800 уговора о раду на одређено време.

Фолксваген је од преласка с мотора с унутрашњим сагоревањем на електричне аутомобиле запослио готово 9.400 радника у фабрици у Цвикауу.

Фабрика је усмерена само на производњу електричних аутомобила. Тиме се повећао и број запослених, међутим, очигледно не са очекиваним успехом. С обзиром на то да се не продаје толико електричних аутомобила као што се раније предвиђало, производња се мора смањити. То се односи и на број запослених.

Компанија већ у августу жели да одреди број радних места који ће бити укинут у погону. До тада ће многи радници и даље страховати за своја радна места.

Без посла је недавно остало и више од 900 радника у фабрици привредних возила Фолксвагена у Хановеру.

Курир.рс/Феникс магазин

1,000 temporary jobs at VW in Zwickau are on the line