Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

По правилима која важе у лутрији и осталим играма на срећу, добитник награде од преко хиљаду долара мора да зна да одговори на нека питања. Једно од њих је и то где је купио срећку, пошто је према ОЛГ-у, њихов главни приоритет да награда оде у праве руке, односно правом власнику добитног тикета. Уколико особа која се појави са добитним тикетом не зна, или не може да се сети када и где је лоз купљен, награда остаје под знаком питања.

Баш кроз ове муке пролази Риронг Џоу из Маркама. Он је купио лото тикет у априлу 2023. године и тек неколико месеци касније је открио да се ради о добитном тикету. У октобру је поднео захтев Корпорацији за лутрију и игре на срећу за преузмање свог добитка, али до сада није успео у томе.

После интервенције CTV News-а, добио је информацију да је његов чек обрађен и да ће му ускоро бити послат поштом. Иначе, ради се о добитку од нешто мало преко хиљаду долара.

У Корпорацији инсистирају да за сваки тикет знају где је и када продат, а само недостаје име купца, осим када се продаја врши онлајн. У том случају је особа регистрована у систему и обавештење о добитку му шаље директно.

Препорука је да се при куповини лутрије сачува рачун, јер он служи као доказ где је и када купљена. Такође, инсистира се да на тикету не би требало ништа да се пише, сем свог имена, јер то може успорити процес добијања награде.

Новине Торонто

Jackpot! How Would You Answer The Lottery Question?