Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Узнемирујући снимак приказује тренутак кад је група мушкараца брутално претукла лезбијски пар који је изашао да прослави рођендан.

Ема Меклин је рекла да су она и њена девојка, идентификована само као “Тори”, шетале у центру Халифакса 22. јуна, кад су наишле на групу од десетак мушкараца, како верују блискоисточног порекла и из Сирије. Док су пролазиле, један од њих је добацио непристојан коментар о Еми, што је њену девојку навело да се заузме за њу. Објаснила је да се њена девојка узнемирила због вређања и покушала да се супротстави са мушкарцима.

- Тори је рекла: “Хеј, то је моја девојка”… Наставили су да ходају а онда их је Тори пратила да би им рекла како то није у реду - испричала је Ема, пренео је “Дејли мејл”.

"Гурнули су Тори на степенице, а онда кренули да ударају и шутирају"

То је наводно био тренутак кад је група почела да напада Тори.

- Видела сам како Тори гурају на степенице испред Центра БМО, а то су бетонске степенице а она је била на леђима - рекла је Ема.

Тад су сви ти мушкарци почели да их ударају и шутирају, пише британски таблоид. Како се наводи, Ема је на почетку викала мушкарцима да престану али они су је игнорисали и наставили да нападају њену девојку. Онда је одлучила да покуша да заштити Тори.

- Дошло је до тренутка “или бежи или ускачи” - рекла је Ема, додајући да је “скочила на леђа” једног од нападача и “ставила му руке око главе покушавајући да га обузда”.

Али, видео приказује како група шутира једну од жена, која је лежала на земљи окружена нападачима, док се друга борила да се ослободи из руку другог мушкарца. На крају је пролазник позвао полицију, али се до тада, како је рекла Ема, сукоб завршио.

Модрице, сломљени нос и зуб

Полиција је потом разговарала са једним од мушкараца који је учествовао у нападу. Он је за сукоб окривио две жене. Остали мушкарци су одбили да сарађују са полицијом и покажу своје идентификације, тврди Ема. У току је истрага инцидента, а полиција је рекла да још нису поднете оптужнице против нападача. У међувремену, како је рекла Ема, Тори је претрпела модрице по читавом телу, пукао јој је зуб и сломљен нос. Тори је рекла да је “осећала ударце а онда их је осетила на носу и било је крви”.

- Само само мислила како ово треба да престане - рекла је она, додајући да јој је нос иницијално био превише отекао за операцију.

Ема је рекла да се плаши да поново оде у центар Халифакса.

- Нисам очекивала да се овако нешто догоди, посебно не током Месеца Поноса - рекла је она.

Милијана Миликшић, Блиц

'I'm terrified to go downtown again Halifax': Woman recovering after altercation with group of men who allegedly made homophobic slurs