Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Извођење монодраме „Књига о Милутину” у Косовској Митровици отказано је, јер власти у Приштини нису екипи представе дозволиле улазак на територију Косова и Метохије преко административног прелаза Јариње.

Представа је била заказана за данас, 14. мај.

Из Културног центра „Драгица Жарковић” у Косовској Митровици кажу да је представа отказана због немогућности преношења техничке опреме, која је неопходна и саставни је део сценографије, преко административног прелаза Јариње.

Један од чланова екипе представе за РТ Балкан каже да их је у комбију београдских регистрација било тројица и да су на прелазу провели укупно око пет сати.

„Речено нам је да дођемо око седам ујутру на границу, међутим, ми смо поранили, али смо морали да сачекамо ротацију на прелазу. Затим су нас питали да ли имамо пропратно писмо, а пошто нисмо имали, косовски полицајци су нам казали да не можемо даље. Покушали смо да добијемо и одобрење мејлом из Приштине, али ни то није успело”, објашњава он.

Додаје да су препуштени сами себи.

„Тренутно смо у Рашкој, а требало је и да идемо у Лепосавић, видећемо шта ће бити са тим”, објаснио је члан екипе представе.

Комад Данка Поповића у режији Егона Савина, у ком глумац Ненад Јездић тумачи лик Милутина Остојића, више од две године игра се у Звездара театру у Београду.

Улаз на КиМ пред Васкрс није дозвољен директору Канцеларије за КиМ Петру Петковићу, а јуче је на административном прелазу Мердаре улазак на КиМ забрањен и патријарху Порфирију и седморици епископа СПЦ.

Танјуг

Порфирије: Пре или касније отвориће се врата Пећке патријаршије за све