Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Нови дресови немачке репрезентације изазвали су много дискусија одмах пошто су представљени јавности. Репрезентација не би требало да се такмичи у розе опреми, сматрали су једни док су други јарку боју на дресовима сматрали храбром и лепом.

У тим розе дресовима Немци су победили Холандији резултатом 2-1. Не само победа, већ пре свега бројке о продаји доказују да је добављач „Адидас” у праву. „Дрес у гостима никада се није продавао боље после његовог представљања“, рекао је портпарол „Адидаса” Оливер Бриген.

Узбуђење око ружичастог дреса је спласнуло али су се појавиле нове невоље око дресова за Европско првенство.

Према сазнањима „Билда”, „Адидас” је одлучио да откаже понуду и производњу дресова са бројем 44 одштампа у онлајн продавници. Према дизајну фонта овај број превише подсећа на забрањену СС ознаку из нацистичке немачке.

"У 'Адидасу' раде припадници око 100 нација, наша компанија се залаже за промоцију различитости и инклузије и активно се супротстављамо ксенофобији, антисемитизму, насиљу и мржњи у било ком облику. Сваки покушај да се промовишу ставови који маргинализују нису део наших вредности. Компанија одлучно одбацује сваку инсинуацију да је то била наша намера", рекао је портпарол "Адидаса" Оливер Бриген за немачку агенцију ДПА.

Дрес Немачке за првенство Европе није једини који је постао предмет полемика и критика пошто се и енглеска јавност, укључујући познате личности и политичаре, недавно узбунила због детаља на крагни беле гарнитуре. 

Шампионат Европе у Немачкој почиње 14. јуна, а финале је на програму месец дана касније.

Медији