Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Све је освојио, постао најбољи играч који је икада узео рекет у руке, а опет не добија довољно поштовања

Некадашња француска тенисерка Марион Бартоли изјавила је да Новак Ђоковић није популаран као његови највећи ривали зато што не долази из велике и богате земље. Шампионка Вимблдона из 2013. године, која сада ради као тениска аналитичарка, у емисији на телевизији "РМЦ" без длаке је говорила о односу према Новаку.

Србин је освојио 24 гренд слема, оборио све могуће рекорде, али и даље су од њега вољенији и популарнији највећи ривали - Роџер Федерер и Рафаел Надал.

„Да је Новак Американац - са 24 гренд слем титуле, 39 мастерса, шест Завршних турнира, рекордом у броју недеља на првом месту, највише одиграних финала слемова – имао би статуу у сваком граду", почела је Францускиња. Она је додала да то има везе само са чињеницом одакле потиче, што је разлог за мањак поштовања са којим се сусреће током читаве каријере.

"Само зато што је Србин. То је веома мала земља која има изузетно бурну новију историју", рекла је Бартоли и додала:

"То је играч који је прошле године доспео на насловне стране због апсолутно невероватног догађаја. Отишло се даље од спортских страна. Да играч који је освојио највише титула буде избачен из земље и пре одласка буде смештен у притвор. То је за 'Нетфликсову' серију."

За крај, подвукла је да Ђоковић може да стане раме уз раме са највећим спортистима у историји, као што су Мајкл Џордан и Мухамед Али, преноси РТ.

"Може ли да уђе у дебате због резултата и чињенице да је побеђивао у три различите деценије? Да, али не у смислу популарности", закључила је Бартоли.