Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Словеначки кошаркаш Лука Дончић поново је показао љубав према Србији. Саша Дончић, његов отац је Србин, а Дончић је певао песму о Косову и Метохији на Светском првенству у кошарци.

Најбољи словеначки кошаркаш Лука Дончић је у проводу певао песму "Видовдан", што је одушевило све Србе.  Кошаркаш Далас Маверикса певао је песму Гордане Лазаревић и то је постао озбиљан хит на интернету. 

Са Дончићем је био и Зоран Драгић, такође репрезентативац Словеније, чији отац је Србин. 

Овај Мундобаскет по много чему ће остати урезан у срцу навијача. Ми ћемо још дуго, дуго причати о том сребру које нас је поново винуло у сам врх светске кошарке, а неки ће уместо медаље памтити нешто друго.

Сада дефинитивно можемо да кажемо да Филипини истински дишу за кошарку. Ова нација помно је испратила све мечеве својих омиљених звезда, у већини случајева се ради о НБА звездама, а посебну пажњу је привлачио Лука Дончић током читавог првенства.

И Словенац је и те како тога свестан, а желео је да се на неки начин и одужи за све овације које је добијао, те им је оставио вредне сувенире.

Неколицина навијача имала је среће те су се вратила кући са личним Лукиним стварима - патикама.

Ипак, сцена која је привукла можда и највећу пажњу јесте када је Словенац своју награду за играча утакмице поклонио колеги, филипинском кошаркашу Принцу Риверу који је био у публици са својом супругом и бебом, држећи транспарент на коме је писало да су свог сина назвали по играчу Далас Маверикса.

Подсетимо, Словенија је на Светском првенству заузела седмо место победивши Италију резултатом 89:85.

"Грмело" је "Ко да ми отме из моје душе Косово"!  Погледајте и сами како је то изгледало ОВДЕ 

Блиц