Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Фудбалски клуб Црвена звезда саопштио је данас су представници „црвено-белих” посетили Ораховац и Велику Хочу и српској деци поклонили књиге, као и прибор како би малишани спремно дочекали нову школску годину. У саопштењу се наводи да су се деца на иницијативу клуба претходних недеља у великом броју одазвала акцији прикупљања књига, где су најмлађи звездаши дали највећи допринос још једној друштвено-одговорној акцији Црвене звезде и обрадовали велики број вршњака са Косова и Метохије.

„Звезда је увек ту, поготово за малишане са Космета који су нас поново одушевили тиме колико навијају за наш клуб и колико се поносе српством. 

Деца су нас, прво дочекала у Ораховцу када смо им поделили књиге, од првог до осмог разреда, као и за четири разреда Гимназије. Било је ту свега, од уџбеника до школског прибора како би могли мирно да уче и образују се, иако је чињеница да одрастају у екстремно тешким условима”, наводе из Црвене звезде.

Представници „црвено-белих” су затим обишли Велику Хочу.

„Тамо смо се дружили и са предшколцима и основцима, па им поделили поклоне у виду уџбеника, књига, перетоница, свесака, оловки. Тешки услови у којима српска деца одрастају на Космету су нас посебно ганули, али њихови осмеси, као и припадност црвено-белом, су нешто што ћемо памтити до краја живота. Космет је увек био срце Србије, а најлепше српске задужбине у виду манастира и цркава само су доказ вековног живота нашег народа на територији која ће заувек бити и остати српска. Традиција и вера су најснажнији мотив српском народу да остане на Космету”, саопштио је београдски клуб и додао да ће Црвена звезда увек бити уз српски народ.

Црвена звезда је позвала све остале да помогну онима којима је то најпотребније.

„Осмеси, као и енергија коју носимо са овог пута вреди више од свега. Деца која су нам понављала колико смо им улепшали дан, мотивисала су нас да наставимо да будемо хумани, као и да се сваког новог јутра трудимо да будемо бољи људи”, закључује се у саопштењу Црвене звезде.

Танјуг