Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Опозиционе партије које учествују у протестима "Србија против насиља“ предале су захтеве руководству РТС-а у којима, између осталог, траже заступљеност у информативном програму пропорционално времену које имају у парламенту, покретање нове дебатне емисије у вечерњим сатима на Првом програму и да се, поред групног учествовања, њихови представници позивају и у емисије самостално, без, како кажу, нужног присуства партија на власти.

Мариника Тепић из посланичке групе Правац Европа каже да не прихватају оптужбе да се мешају у уређивачку политику РТС-а.

"Нећемо прихватити оптужбе да се мешамо у уређивачку политику зато што представљамо најмање 20 одсто грађана Србије као опозиционе парламентарне странке, најмање ми овде окупљени, а у укупном опозиционом односу више од 30 одсто, што значи да најмање толико времена пропорционално у програму мора да буде обезбеђено за наше представнике", наводи Тепићева.

Александар Јовановић из Еколошког устанка поручује да неће одустати.

"Наредна окупљања биће искључиво овде, све док се не омогући спровођење Закона о јавном информисању. Ово је последњи пут да долазимо, више нећемо ништа захтевати, нећемо ништа тражити, него ћемо просто се изборити. Изборићемо се као 5. октобра", истиче Јовановић.

На питање новинарке да ли је то претња, Јовановић одговора: "Није никаква претња, него обећање".

РТС