Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Кула Београд засијала у част вицешампиона света у кошарци

Кула Београд, највиша зграда у Србији и региону, вечерас је засијала у част кошаркаша Србије, који су након храбре и пожртвоване игре против Немачке у финалу Светског првенства у Манили освојили сребрну медаљу и тако постали вицешампиони света, саопштио је Belgrade Waterfront.

Belgrade Waterfront у саопштењу наводи да "упркос бројним пеховима који су је пратили, наша репрезентација је освајањем другог места на највећој кошаркашкој смотри света остварила феноменалан резултат, који свакако улази у анале 'игре на два обруча' и потврдила да је Србија 'земља кошарке'".

"Фасцинантним залагањем на терену, непоколебљивим духом и великим заједништвом осликаним у сада већ чувеној реченици селектора Светислава Пешића 'сви за једнога, један за сви', наши момци су, предвођени капитеном Богданом Богдановићем, чланом идеалне петорке Мундобаскета, још једном показали због чега су били и остали апсолутни хероји нације", каже се у саопштењу.

Поразом од Немачке у финалу Мундобаскета 83:77, кошаркаши Србије освојили су сребрну медаљу на Светском првенству у Јапану, Филипинима и Индонезији.

Авион “Ер Србије“ кренуо је са београдског аеродрома за Манилу, по нашу кошаркашку репрезентацију.

Погледајте ОВДЕ

РТС