Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Власници школа фудбала широм Србије најавили су да ће од септембра за све своје полазнике увести и грађевински смер, а како Њуз незванично сазнаје о истом кораку размишљају и директори омладинских категорија домаћих клубова. Некадашњи репрезентативац Дејан Станковић међу првима је подржао ову најаву јер, како каже, у питању је сјајна иницијатива која будућим фудбалерима може пуно да помогне у животу.

- Волео бих да је нешто тог типа постојало и када сам ја почео да тренирам, јер верујем да бих захваљујући томе многе препреке на које сам наилазио током грађевинских радова лакше заобилазио. Ово је одличан потез који ће пуно значити свима који тек улазе у свет фудбала. Заиста је важно да се фудбалери на време уведу у грађевину јер су могућности које им ова грана индустрије пружа у Србији практично неограничене - истакао је Станковић.

- Надам се само да ће предавања, поред теоријских ствари везаних за градњу, обухватити и неке практичне савете, типа са ким се треба повезати и на који начин, колико и коме се плаћају одређене услуге, као и како убрзати почетак радова. То су ипак темељи на којима се заснива градња у Србији - објаснио је прослављени ас.

Станковић је додао и то да би се веома радо одазвао позиву да буде гостујући предавач на смеру грађевине, јер верује да би његово богато искуство у тој области помогло будућим грађевинским инвеститорима из света домаћег фудбала.

Њуз, Соко Соколовић

Мене је, Дејо мој, срамота: Писмо докторке архитектонског пројектовања из Рима српском фудбалеру Дејану Станковићу