Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

После опсежних припрема и дугогодишње израде, Србија је коначно добила национални албум Јелене Карлеуше. Ово велелепно, ново и модерно издање је још раније најавио и представио председник Александар Вучић, а данас сви грађани имају прилике да се увере да је новац из буџета потрошен на одржив и транспарентан начин.

Српски председник је, после преслушавања албума, истакао: 

- Уз енергију и амбицију ове извођачице, имамо чиме да се поносимо, и да кажео свету, да, овако нешто је могуће направити у Србији. Такита је понос наше земље и нешто што ће и туристи долазити да виде и чују, рекао је председник Вучић.

Потпуно нови национални албум је заиста све грађане оставио без текста. Његова израда незванично је коштала више од милион евра, а на стварању ове велелепне творевине учествовало је понекад чак и до троје људи. Уметница Јелена Карлеуша твдри да је Такита њено животно дело, које оставља у аманет грађанима.

- Верујем да је ово најлепши национални албум у целој Европи. Урађена је бас структура, укорићене су мелодијске деонице а цео албум прати такозвана паметна ритам секција. Сигурна сам да ће од овог албума користи имати генерације и генерације грађана Србије које тек долазе, и мени је драго да сам баш ја имала ту част и привилегију да будем препозната као културно наслеђе наше лепе земље, закључила је Карлеуша.

Премијерка Брнабић се слаже да је овај национални албум прекретница у развоју земље. 

- Овај албум је битан како за приградска насеља, тако и за урбане центре. Пођеднако ће Такита утицати и на село и на град, тврди она.

Стручњак за маркетинг и музичко приваљивање Небојша Крстић, каже како је Такита већ извршила утицај и на његов живот: 

- Као неко ко уме да препозна битост оваквих државних пројеката, тврдим да имиџ Србије у свету после овог националног албума никада неће бити исти. Очекујем да после Таките многи страни инвеститори пропознају у Србији плодно тле и изврше пенетрацију тржишта, каже Крстић.

Њуз, Виктор Марковић