Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Четврти по реду протест "Србија против насиља" одржан је у Београду. Неки грађани су на скуп понели по један цвет као симбол борбе против насиља, мржње и подела, али и као симбол туге.

Организатори скупа ”Србија против насиља“ саопштили су да се ограђују од, како су навели, “групе неодговорних људи који су се окупили испред Скупштине Србије и чији је циљ да компромитују оправдано незадовољство грађана и испуњење захтева протеста“.

Учесници протеста после шетње формирали су прстен око РТС-а. 

Глумац Хаџи Ненад Маричић прочитао је у Ташмајданском парку још једном захтеве протеста и позвао све на нови протест следећег петка.

Захтеви протеста су моментална смена свих чланова РЕМ-а, хитно укидање ријалити програма и емисија које промовишу неморал и насиље на телевизијама са националним фреквенцијама, забрана штампаних медија који својим садржајем промовишу насиље, агресију и крше новинарски кодекс.

Такође, траже смену руководства РТС-а због, како су рекли, емитовања програма који афирмишу насиље, криминал и агресију.

Захтевају и одузимање националне фреквенције Пинку и Хепију због, наводе, кршења закона и промоције насиља, агресије и неморала.

Међу захтевима су смена министра унутрашњих послова Братислава Гашића, шефа Безбедносно-информативне агенције Александра Вулина, усвајање оставке министра просвете Бранка Ружића... ДАЉЕ 

И

Protesters encircle Serbian state TV building to press government to ease its grip on media