Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

На друштвеним мрежама појавили су се видео снимци где људи пресавијају новчанице од 50 евра где, како кажу, јасно можете видети ђавола. 

Ово није први пут да људи запажају сличне ствари на новчаницама. Раније, за време председника Френклина Д. Рузвелта 1935. на новчаницу од једног долара стављена је пирамида и многи су се питали откуд она ту. Римски број означава 1776. годину када је Америка прогласила независност од Британије и донела Декларацију независности.

О томе зашто је на новчаницу од једног долара симбол пирамиде постоје различите теорије. Неке од њих говоре да иза тога стоје тајна удружења попут масона. Пирамида се налази на левој страни новчанице, а на десној је службени жиг Сједињених Америчких Држава. 

Тринаест редова пирамиде представљају 13 почетних држава, односно тадашњих 13 колонија које су се одвојиле од Велике Британије. Око у пирамиди, односно „око које види све“ симбол је божјег тројства и користе га масони, а оно заправо треба да штитити нову нацију.

Дакле, пирамида која је у време председниковања Рузвелта стављена на новчаницу једног долара представљала је симбол јачања, раста и стварања нове нације под Божјим оком. Онај у коме владају масони. Свевидеће око, Луцифер, царује над пирамидом - над свим народима света. За оне који прихватају нови поредак - маслинова гранчица у орловој канџи. За непокорне - стреле.

Погледајте ВИДЕО пресавијеног евра!

Политика